Tosti caprese met pesto

Tosti caprese met pesto

Vorig weekend waren we met vrienden een weekendje in Zuid-Limburg. Tijdens een lunch koos ik voor een tosti caprese. Qua smaak viel deze helaas tegen en ik dacht ‘dit kan beter’. Deze vakantie ben ik daarmee aan de slag gegaan. Ik maakte pesto van zonnebloempitten en rucola en koos voor ciabatta broodjes. Deze besmeerde ik met de zelfgemaakte pesto en belegde het met plakken tomaat en mozzarella. Het pakte goed uit en zo ontstond deze fantastisch lekkere tosti caprese met pesto en zijn veel smaakvoller!

Recept ‘Tosti caprese met pesto’

Aantal: 2 tosti’s

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
Benodigdheden:
  • Oven met rooster
  • Tosti apparaat / grill
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 5 minuten de ciabatta broodjes.
  2. Was de trostomaat en snijd in plakken. Ook de mozzarella kan je alvast in plakken snijden.
  3. Snijd de gebakken ciabatta broodjes in de lengte door en besmeer beide kanten met pesto.
  4. Beleg de onderste helft van het ciabatta broodje met plakken tomaat en mozzarella.
  5. Bestrooi met wat peper en leg de bovenkant van het broodje erop.
  6. Zet het tosti apparaat aan en leg hierin de broodjes caprese met pesto.
  7. Bak de beide tosti caprese met pesto in 2-3 minuten krokant.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Italiaanse bol caprese

De Italiaanse bol caprese is belegd met de kleuren van de Italiaanse vlag: basilicum in de pesto, mozzarella en tomaten. Heerlijk smaakvol!

De lekkerste tosti vind ik een tuna melt tosti, een combinatie van tonijn en kaas. Een klassieker uit Amerika, echt comfortfood.

Tuna melt tosti
Croque monsieur - tosti met bechamelsaus

De croque monsieur is een tosti gevuld met mosterd, beenham en kaas met bovenop een laagje bechamelsaus gegratineerd met wat kaas.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.