Croque monsieur - tosti met bechamelsaus

Croque monsieur – tosti met bechamelsaus

Croque monsieur - tosti met bechamelsaus

Vorige maand kwam de croque madame (tosti met ei) online. Deze maand kan de croque monsieur, een tosti met bechamelsaus, natuurlijk niet achter blijven. Beiden zijn gevuld met beenham, kaas en mosterd. Het verschil is de bovenkant: of met een spiegeleitje of met bechamelsaus. Van Kaaskraam kreeg ik de Prima Donna kaas opgestuurd, een Hollandse kaas dat lijkt op Parmezaanse kaas. Om de croque monsieur helemaal af te maken, heb ik de tosti met bechamelsaus met nog wat extra kaas gegratineerd. Een heerlijke tosti als ontbijt of lunch!

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 4 boterhammen
  • 2 plakken beenham
  • 90 gram Prima Donna kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 20 gram bloem
  • 150 ml melk
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Tosti-apparaat
  • Oven
  • Rooster
  • Bakpapier
  • Rasp
  • Pan
  • Garde
Bereidingswijze:
  1. Smeer 2 boterhammen in met mosterd. Leg hierop, bij beiden boterhammen, een plak beenham.
  2. Rasp de kaas en strooi 30 gram kaas per tosti op de beenham. Dek af met een boterham en bak krokant in het tosti-apparaat.
  3. Maak ondertussen de bechamelsaus: smelt de roomboter in de pan. Roer met een garde hier de bloem doorheen en laat een paar minuten garen. Voeg de melk in delen toe en roer steeds goed door. Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kan je een gedeelte van de overgebleven kaas toevoegen aan de bechamelsaus.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster uit de oven en beleg met een vel bakpapier. Leg hierop de gebakken tosti’s.
  5. Smeer om de bovenkant van de tosti’s de bechamelsaus. Strooi er nog wat overgebleven geraspte kaas over.
  6. Bak de croque monsieur 10 minuten in de oven, zodat de kaas bovenop de bechamelsaus gegratineerd is op de tosti.
Croque madame - tosti met spiegelei
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een croque madame is een tosti met ham, kaas en wat mosterd met daar bovenop een spiegelei. Super simpel om te maken en heel lekker!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.