Eenpanspasta met orzo

Eenpanspasta met orzo

Eenpanspasta met orzo

Voor een leerkracht zijn het nu drukke weken: citotoetsen, analyses schrijven en bespreken, rapporten maken en (het voorbereiden van) de oudergesprekken. Na een lange werkdag heb ik vaak geen zin meer om nog uitgebreid te gaan koken. Al een langere tijd wilde ik een eenpanspasta maken, alle ingrediënten in 1 pan en binnen een half uur genieten van een heerlijk gerecht. Dat is zeker gelukt met deze eenpanspasta met orzo!

Van het Italiaanse pastamerk La Molisana kreeg ik voor onze samenwerking verschillende pasta’s en tomatenproducten opgestuurd. Daar zat onder andere orzo bij, een gedroogde pastasoort dat qua vorm en grootte vergelijkbaar is met een rijstkorrel. Daarnaast gebruikte ik voor dit recept ook een pot pastasaus. Eenpanspasta zegt het al; een pasta gemaakt in 1 pan door alle ingrediënten bij elkaar te voegen. Het is een heerlijk pastagerecht geworden, de eenpanspasta met orzo zal ik zeker vaker maken op lange werkdagen!

Recept ‘Eenpanspasta met orzo’

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Eenpanspasta met orzo (ingrediënten)
Ingrediënten:
  • 300 gram gekruide runderworstjes
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 200 gram orzo
  • 340 gram tomatensaus
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper
Benodigdheden:
  • Pan met dikke bodem en deksel
  • Vijzel
  • Gasverdeler
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Zet de pan op middelhoog vuur en schenk er wat olijfolie in.
  2. Knijp de runderworstjes uit en bak in kleine stukjes.
  3. Snijd de ui, knoflook en winterpeen fijn en bak mee met de stukjes runderworst.
  4. Maak ondertussen de prei en paprika schoon en snijd in halve ringen en blokjes.
  5. Vijzel de venkelzaad fijn en voeg samen met de prei, paprika toe aan de pan.
  6. Laat de orzo kort meebakken en schenk daarna de tomatensaus en het water erbij.
  7. Verkruimel een bouillonblokje boven de pan en roer alles goed door.
  8. Zodra de eenpanspasta met orzo kookt zet je de pan op een vlamverdeler, het vuur laag en doe de deksel schuin op de pan.
  9. Roer een aantal keren goed door en hou in de gaten of de orzo gaar is.
  10. Rasp de Parmezaanse kaas en roer erdoor. Breng de eenpanspasta met orzo op smaak met peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e pepe betekent letterlijk spaghetti met kaas en peper. Met weinig ingrediënten een smaakvol Italiaans pastagerecht.

Pesto rosso is een rode pesto van zongedroogde tomaten en cashewnoten. Maak in 15 minuten het traditionele gerecht pasta pesto rosso.

Pasta pesto rosso
Pasta ovenschotel met tonijn en courgette

Deze simpele en lekkere pasta ovenschotel met tonijn en groenten zoals courgette en paprika staat in slechts 20 minuten in de oven!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.