
Een pasta gerecht is doordeweeks altijd gemakkelijk, omdat het snel klaar is. Je kunt het zelfs al eerder klaar maken en het later opwarmen. Een simpele pasta is deze ovenschotel met tonijn en groenten zoals courgette en paprika. Bij dit recept heb ik de volkoren fusilli pasta van La Molisana gebruikt, welke ik had gekregen in een foodybox van Kroon op het werk. In slechts 20 minuten staat deze lekkere pasta ovenschotel met tonijn in de oven. Welk gerecht maak jij graag op doordeweekse drukke dagen?
Recept ‘Pasta ovenschotel met tonijn’
Aantal: 2-3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 200 gram (volkoren) fusilli pasta
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 1 courgette
- 1 paprika
- 2 blikken tonijn
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella
- 50 gram geraspte kaas
- Balsamico azijn
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
- Wok
- Ovenschaal
- Oven
Bereidingswijze:
- Zet een pan met gezouten water op het vuur. Zodra het water kookt voeg je de fusilli toe. Kook de pasta al dente en giet het water af.
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in een scheut olijfolie in de wok.
- Ondertussen snijd je de courgette en paprika in blokjes en bak mee met de ui en knoflook.
- Laat de tonijn uitlekken en roer door de groente in de pan.
- Voeg de gepelde tomaten toe. Vul het blik voor de helft met water en schenk bij de groente in de pan. Maak de gepelde tomaten met een lepel kapot.
- Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, een scheut balsamico azijn, zout en peper.
- Doe de gekookte pasta erbij in de wok en roer goed door.
- Schep alle pasta met tonijn en groente in een ovenschaal.
- Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de pasta. Strooi er nog wat geraspte kaas over.
- Zet de pasta ovenschotel met tonijn voor 15 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze spaghetti taart is gemaakt met gehakt, groenten en saus. Daar roer je eieren en kaas doorheen. In 20 minuten staat het in de oven.