Zelf rode pesto maken

Zelf rode pesto maken

Zelf rode pesto maken

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik gek ben op zelfgemaakte pesto. Uiteraard heb ik al vaak de klassieke pesto met pijnboompitten en basilicum gemaakt. Een tijd geleden maakte ik hierop een variant met zonnebloempitten en rucola. Ook wilde ik een keer zelf rode pesto maken, dat deed ik pas geleden voor het traditionele Italiaanse gerecht pasta pesto rosso. Hiervoor doe je onder andere zongedroogde tomaten, geroosterde cashewnoten en Pecorino Romano in een hakmolentje en maal je het tot een egale massa. Deze pesto is ook echt een heerlijk smaakbommetje en voor veel gerechten te gebruiken. Ga jij binnenkort ook eens zelf rode pesto maken?

Recept ‘Zelf rode pesto maken’

Aantal: 150 gram

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
  • 25 gram ongezouten cashewnoten
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 knoflookteen
  • 25 gram Pecorino Romano / Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olie uit potje tomaten
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Droge koekenpan
  • Hakmolentje
Bereidingswijze:
  1. Rooster de ongezouten cashewnoten in een droge koekenpan.
  2. Doe alle ingrediënten in een hakmolentje en maal tot een egale rode pesto.
  3. Voeg eventueel nog wat extra olie eraan toe.
  4. Breng op smaak met wat zout en peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Basic | groene pesto

Groene pesto is heel makkelijk om zelf te maken. Daarnaast is de smaak veel lekkerder! Met dit recept maak je een heerlijke groene pesto!

Wil je pesto met andere ingrediënten maken? De pesto van zonnebloempitten en rucola is wat pittiger van smaak dan de klassieke pesto.

Pesto van zonnebloempitten en rucola
Pasta pesto rosso

Pesto rosso is een rode pesto van zongedroogde tomaten en cashewnoten. Maak in 15 minuten het traditionele gerecht pasta pesto rosso.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.