Fijne feestdagen gehad? Weet je al wat je met de jaarwisseling gaat doen? Dit jaar vier ik oud&nieuw op Sint Maarten, waar mijn beste vriendin woont en werkt. We zullen oudjaarsdag varen op een boot met een viergangendiner en hebben dan zicht op het vuurwerk. Een bijzondere oud&nieuw dus waar we 5 uur later dan in Nederland het nieuwe jaar in zullen luiden. Misschien wil je nog wat inspiratie voor een lekker borrelhapje. Deze mini hamburgers met truffelmayonaise zijn echt een aanrader om te maken. Fijne jaarwisseling!
Recept ‘Mini hamburgers met truffelmayonaise’
Aantal: 8 mini hamburgers
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 4 plakjes ontbijtspek
- 400 gram gemengd gehakt
- 1 kleine ui
- 2 knoflooktenen
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 8 mini hamburgerbroodjes
- 100 gram truffelmayonaise
- 50 gram sla
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Mengkom
- Oven + rooster
- 8 prikkers
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden en bak de hamburgerbroodjes 10 minuten op een rooster.
- Snijd de plakjes bacon in de breedte doormidden. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes bacon knapperig. Haal uit de pan en zet apart op een bord.
- De ui en knoflook snijd je fijn en doe je in een mengkom. Doe hierbij het gehakt, de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, paneermeel, mosterd en wat peper en zout. Meng alles goed met elkaar.
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en vorm hiervan kleine hamburgertjes.
- Doe wat olijfolie in de koekenpan en zet op middelhoog vuur. Bak de mini hamburgertjes aan beide kanten in 5 minuten gaar.
- Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer beide kanten met wat truffelmayonaise. Leg op de onderkanten van de open gesneden broodjes ook wat sla.
- Op de sla leg je een gebakken hamburgertje met daar bovenop een plakje bacon.
- Leg de bovenkant van het broodje erop en houdt de mini hamburgers met truffelmayonaise bij elkaar met een prikker.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze blini’s met gerookte zalm en roomkaas zijn heerlijk als klein hapje bij de lunch of brunch, maar ook als borrelhapje.