
Wist je dat het heel gemakkelijk is om een bakje te maken van een wrap, ook wel een wrap bowl genaamd. Afgelopen zomer op Hawaii aten we regelmatig bij een foodtruck. Daar at ik een keer een wrap bowl met vlees, rijst, bonen en sla. Erg lekker en dat idee heb ik onthouden. In de diepvries had ik nog een zakje zelfgemaakte pulled pork liggen. Samen met een zak bonen, rijst en sla heb je in slechts 25 minuten een heerlijke wrap bowl met pulled pork op tafel staan.
Recept ‘Wrap bowl met pulled pork, bonen en rijst’
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 2 volkoren wraps
- 200 gram pulled pork
- 80 gram zilvervliesrijst
- 1/2 bouillonblokje
- 160 ml water
- Zak bonen van 550 gram
- 50 gram fijngesneden ijsbergsla
- 1/2 avocado
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Oven
- Springvorm / ronde ovenschaal – 18 centimeter doorsnede
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een wrap aan 1 kant in met olijfolie. Doe deze in een springvorm met de in olijfolie besmeerde kant naar beneden. Zet voor 5 minuten in de oven op een rooster, haal de wrap bowl daarna eruit om af te koelen en krokant te worden. Herhaal de voorgaande stappen met de andere wrap.
- Kook de zilvervliesrijst in het water samen met het bouillonblokje gaar.
- Warm de pulled pork rustig op in een koekenpan op laag vuur.
- Doe dit ook met de zak bonen. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pulled pork, bonen, rijst en sla over de wrap bowl.
- Snijd een halve avocado in plakken en verdeel over de wrap bowls als garnering.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze taco’s zijn gevuld met pulled chicken, maïs, kidneybonen en zwarte bonen. Met een laagje kaas in de oven en je hebt een heerlijk comfortfood gerecht.