Blog maand augustus 2021

Blog | maand augustus 2021

Blog maand augustus 2021

De maand augustus 2021 is voorbij gevlogen! Zo ben ik op vakantie geweest in Oostenrijk. Wat was ik blij dat we toch naar het buitenland konden gaan. Ben jij deze zomer op vakantie geweest? In Nederland of naar het buitenland? Vorige week ben ik weer begonnen op mijn werk. Afgelopen maandag was de eerste schooldag van het schooljaar. Met mijn groep 2/3 hebben we een leuke en goede start gemaakt. Ben jij ook alweer aan het werk?

Deze maand kwamen er in totaal 5 recepten online op Kokkerellen met Suus, waarvan 2 recepten voor samenwerkingen: bruschetta met blauwe kaas en aardbeien en bavette caveman style. Als basisrecept maakte ik chimichurri, een salsa bij rundvlees. Verder maakte ik ook nog Griekse yoghurt ijsjes met passievrucht en een spinazie salade met halloumi.

Recepten maand augustus 2021:

Klik hieronder op de titel of foto voor een link naar het recept.

Bruschetta met blauwe kaas en aardbeien
Bruschetta met blauwe kaas en aardbeien

Bruschetta met blauwe kaas, aardbeien en pistachenootjes. Een bijzondere smaakcombinatie, maar wel erg lekker als borrelhapje!

Chimichurri - salsa bij rundvlees
Chimichurri – salsa bij rundvlees

Chimichurri is een salsa uit Argentinië dat perfect past bij rundvlees van de bbq. Je maakt het met o.a. verse peterselie en knoflook.

Bavette caveman style met chimichurri 1
Bavette caveman style met chimichurri

Bavette met chimichurri op caveman style bereid op de bbq. Bij de caveman style leg je het vlees direct op de gloeiende kolen.

Griekse yoghurt ijsjes met passievrucht
Griekse yoghurt ijsjes met passievrucht

Griekse yoghurt ijsjes met fruitmoesjes en verse passievrucht. Gemakkelijk in 5 minuten te maken, daarna 4 uur in de diepvries.

Spinazie salade met halloumi
Spinazie salade met halloumi

In de zomer eet ik graag salades. Deze keer maakte ik een spinazie salade met halloumi, granny smith appel en edamame bonen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.