Chimichurri - salsa bij rundvlees

Chimichurri – salsa bij rundvlees

Chimichurri - salsa bij rundvlees

De afgelopen tijd stond de bbq regelmatig aan, bij jou ook? Het zomerse weer komt eraan, dus genoeg reden om de bbq opnieuw aan te steken! Aankomende week komt er een heerlijk bbq recept met rundvlees online op Kokkerellen met Suus. Daarbij maakte ik een chimichurri, een salsa met verse peterselie dat perfect past bij rundvlees. Het wordt vaak als saus of marinade in de Argentijnse keuken gebruikt. Door de chimichurri deed ik ook rode wijnazijn van Tromp & Rueb voor een zoetzure twist. Deze chimichurri maak je in slechts 5 minuten klaar en smaakt echt fantastisch bij rundvlees van de bbq!

Recept ‘chimichurri – salsa bij rundvlees’

Aantal: voor ongeveer 500 gram rundvlees

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
  • 15 gram verse peterselie
  • 1/2 witte ui of sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Eventueel zout
Benodigdheden:
  • Hakmolentje
Bereidingswijze:
  1. Doe de steeltjes van de peterselie, de knoflooktenen en de witte ui in het hakmolentje. Zet het hakmolentje kort aan, zodat het al grotendeels fijn is gehakt.
  2. Snijd de rode peper in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Voeg toe aan het mengsel in het hakmolentje. Hou jij van meer pit!?
  3. Doe nu ook de gedroogde oregano, rode wijnazijn en olijfolie erbij en laat het hakmolentje kort hakken. Het mooiste is om de salsa nog redelijk grof te houden.
  4. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe aan de chimichurri.
Tips:
  • Hou jij van meer pit!? Voeg dan de gehele rode peper toe met de zaadlijsten.
  • De chimichurri kan je zo’n 2 weken bewaren in de koelkast. Of zelfs een maand in de diepvries!
Tomatensalsa op toast
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

De honingtomaten hebben een friszoete smaak waar ik een heerlijke tomatensalsa van maakte. Deze tomatensalsa op toast past perfect bij de borrel!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.