Vorige week zaterdag plaatste ik het recept voor pulled pork met bbq saus. Deze maakte ik van 2,1 kg procureur ‘low & slow’ in 8 uur tijd op de barbecue. Afgelopen dinsdag kwam het recept voor een bijgerecht online: koolsalade met appel en rozijnen. Deze 2 lekkere recepten heb ik uiteindelijk samengevoegd voor een nieuw recept: broodje pulled pork met koolsalade. Als ik de foto zie, dan loopt het water direct alweer in de mond.
Heb je de pulled pork in porties ingevroren in de diepvries? Warm dan de pulled pork na ontdooien even op in de koekenpan. Het broodje kan je eventueel nog extra insmeren met (zelfgemaakte) bbq saus. Geniet van dit heerlijke en smaakvolle broodje pulled pork en koolsalade!
Recept ‘Broodje pulled pork met koolsalade’
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 2 broodjes
- 250 gram pulled pork met bbq saus
- 100 gram koolsalade
- Eventueel bbq saus
Benodigdheden:
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Is de pulled pork met bbq saus ingevroren geweest? Zorg er dan voor dat het vlees eerst is ontdooit.
- Warm de pulled pork met bbq saus kort op in de koekenpan. Voeg eventueel wat extra bbq saus toe als de pulled pork wat droog is geworden door het invriezen.
- Snijd de broodjes open en smeer de onderkant eventueel in met wat bbq saus.
- Verdeel de pulled pork over de onderkant van de broodjes.
- Doe wat koolsalade op het met pulled pork belegde broodje. Doe dit ook met het tweede broodje.
- Leg de bovenkanten van de broodjes op de koolsalade.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Procureur bereid je ‘low and slow’ op de barbecue tot heerlijke pulled pork. Aan de pulled pork voegde ik bbq saus toe voor nog meer smaak.
Deze koolsalade met appel en rozijnen is heerlijk om te serveren als bijgerecht bij een barbecue. Simpel en in slecht 10 minuten klaar.