Koolsalade met appel en rozijnen

Koolsalade met appel en rozijnen

Koolsalade met appel en rozijnen

Bij een barbecue is het altijd lekker om een salade als bijgerecht te serveren. Als we spareribs, oerhammetjes of pulled pork bereiden, dan maak ik graag deze koolsalade met appel en rozijnen. Super simpel en in slechts 10 minuten klaar. Een frisse en gezonde tegenhanger bij het vlees. Tip: voeg de dressing pas op het laatste moment toe. Dan blijft de koolsalade met appel en rozijnen lekker knapperig en zal het niet verkleuren door de rode kool.

Recept ‘Koolsalade met appel en rozijnen’

Aantal: 2-3 personen (bijgerecht)

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 100 gram witte kool, fijn gesneden
  • 100 gram rode kool, fijn gesneden
  • 50 gram wortel, julienne gesneden
  • 1 appel
  • 50 gram rozijnen
  • 3 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 10 takjes verse peterselie
  • Peper en zout naar smaak
Benodigdheden:
  • Saladeschaal
  • Schaaltje
  • Garde
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Doe de witte kool, rode kool, wortels en rozijnen bij elkaar in een schaal. Rasp de appel erboven, snijd de peterselie fijn en voeg toe.
  2. Meng in een ander schaaltje met een garde de overige ingrediënten tot een heerlijke honing-mosterd dressing.
  3. Voeg de dressing toe aan de salade en meng goed met elkaar.

Tip: voeg de dressing kort van te voren toe aan de koolsalade met appel en rozijnen. Zo blijft de salade lekker knapperig en verkleurd het niet door de rode kool.

Watermeloen salade met feta en munt
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze heerlijke, makkelijke en frisse watermeloen salade met feta en munt lust je vast en zeker als bijgerecht bij een bbq!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.