Kaasstengels met ham en bbq saus

Kaasstengels met ham en bbq saus

Kaasstengels met ham en bbq saus

Vanavond kijk ik met vrienden naar de EK wedstrijd Nederland – Noord-Macedonië. Heb jij al naar wedstrijden van het EK gekeken? Deze wedstrijd is de eerste die ik van dit EK zie… Kaaskraam stuurde oranje Jersey kaas op, een speciale uitvoering voor het EK voetbal. Daar moest ik natuurlijk een recept mee maken voor het EK! Ik heb kaasstengels met ham en bbq saus gemaakt, een lekker hartig hapje tijdens een wedstrijd. Wat eet jij graag bij een EK wedstrijd?

Recept ‘Kaasstengels met ham en bbq saus’

Aantal: 8 stengels

Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 4 bladerdeegplakjes
  • 70 gram geraspte kaas
  • 80 gram bbq saus
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1 ei
Benodigdheden:
  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Schaaltje
  • Kwastje
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en beleg met bakpapier.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg 2 plakjes, met 1 centimeter overlap, over elkaar. Plak vast met wat water.
  3. Smeer het bladerdeeg in met bbq saus, bestrooi 1/3 deel geraspte kaas en leg er 2 plakjes Parmaham over.
  4. Snijd het belegde bladerdeeg in de lengte in 4 stroken.
  5. Leg een strook op het bakpapier en draai aan beide kanten zodat de strook draait.
  6. Herhaal bovenstaande stappen totdat er 8 gedraaide stroken bladerdeeg op de bakplaat liggen.
  7. Klop een ei los en smeer de kaasstengels hiermee in. Strooi de overgebleven geraspte kaas hierover.
  8. Bak de kaasstengels met ham en bbq saus in 15 – 20 minuten gaar in de oven.
Tomaten tapenade met Parmezaanse kaas
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een heerlijke smaakvolle tomaten tapenade van semi-gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. In slechts 5 minuten gemaakt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.