Tomaten tapenade met Parmezaanse kaas

Tomaten tapenade met Parmezaanse kaas

Tomaten tapenade met Parmezaanse kaas

Het is alweer tijd voor de 10de #swiepswoepswap georganiseerd door Mandy and More! Deze keer mocht ik een recept maken van Beppie en Kokkie. Super leuk, want zij hebben een vorige keer de chicken wings met blue cheese dip van mijn website gemaakt! Het was lastig kiezen welk recept ik van Rutger en Irene zou gaan maken. Uiteindelijk koos ik voor de tapenade van semi-gedroogde tomaten met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De semi-gedroogde tomaatjes had ik ook zelf gemaakt, hiervan komt het recept nog op Kokkerellen met Suus. Hierna heb je in slechts 5 minuten een smaakvolle tomaten tapenade op de borrelplank staan.

Aantal: voor 30 toastjes

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 125 gram semi-gedroogde tomaatjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
Benodigdheden:
  • Koekenpan
  • Hakmolentje
Bereidingswijze:
  1. Haal de semi-gedroogde tomaatjes uit de olie en doe ze in het hakmolentje.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas of snijd het in blokjes en doe ze bij de tomaatjes.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf ermee en schud regelmatig de pan, want de pijnboompitten kunnen snel verbranden. Laat even afkoelen en doe ze bij de ingrediënten in het hakmolentje.
  4. Voeg ook knoflook toe en meng tot een egaal mengsel.
  5. Breng de tomaten tapenade met Parmezaanse kaas op smaak met wat peper. Serveer in een schaaltje met toastjes erbij.

Tip: De tomaten tapenade kan je goed bewaren in een afsluitbaar bakje in de koelkast.

Tomatensalsa op toast
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

De honingtomaten hebben een friszoete smaak waar ik een heerlijke tomatensalsa van maakte. Deze tomatensalsa op toast past perfect bij de borrel!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.