Regelmatig maakt mijn vriend hummus, als een gezonder beleg voor op brood. Hummus is een puree van kikkererwten, waaraan o.a. tahin, knoflook en olijfolie wordt toegevoegd. Je brengt het op smaak met komijnpoeder, zout en peper. Mijn vriend maakt er graag een pittige hummus van door er ook rode peper doorheen te mengen. Het is makkelijk om te maken en in slechts 5 minuten klaar. Je pureert namelijk alle ingrediënten tot een gladde massa. Lekker als broodbeleg, maar ook als dip op platbrood. De zelfgemaakte hummus kan je een week goed bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Recept ‘Pittige hummus met rode peper’
Aantal: 300 – 350 gram
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 265 gram kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels tahini
- Sap van 3/4 citroen
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- Peper
- Zout
Benodigdheden:
- Hakmolentje
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in het hakmolentje. Voeg de overige ingrediënten toe en mix het fijn tot een egale massa. Is het nog te dik? Voeg dan wat olijfolie en/of citroensap toe.
- Breng de pittige hummus met rode peper op smaak met zout en peper.
- Doe de hummus in een schaaltje en garneer met wat olijfolie, wat rode peper en eventueel wat apart gehouden kikkererwten.
- Serveer de pittige hummus met rode peper met zelfgemaakte flatbread of pitabroodjes.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Baba ganoush is een dip van aubergine met knoflook en tahin uit het Midden-Oosten. Ik roosterde de aubergine op de bbq voor een extra rokerige smaak.