Varkenshaas gevuld met brie van de bbq

Varkenshaas gevuld met brie van de bbq

Varkenshaas gevuld met brie van de bbq

Wat een prachtig weer was het gisteren hé. Echt bbq weer! Bij ons stond in ieder geval de bbq aan en we hebben fantastisch lekkere stukken vlees (oa bavette, recept van Jord Althuizen) en vis (zeebaars, recept hiervan komt op Kokkerellen met Suus) gegeten. Een tijdje geleden maakten wij varkenshaas gevuld met brie van de bbq. Zo ook weer gisteravond, met een variatie met barbecuesaus. Je vlecht een matje van spek, bestrooit het met verse rozemarijn, de varkenshaas vul je met brie en deze pak je in met het spek. Begint het water al in je mond te lopen!? Zo onwijs lekker en met dit recept maak je binnenkort ook deze heerlijke varkenshaas gevuld met brie van de bbq!

Aantal: 2-4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + ongeveer 15 minuten op de bbq

Ingrediënten:
  • 340 gram varkenshaas
  • 100 gram brie
  • 200 gram (12) plakken omwikkelspek
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Bbq
  • Cocktailprikkers
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
  1. Steek de bbq aan en zorg voor een indirect gedeelte.
  2. Vlecht een matje van de spek door 6 plakken verticaal naast elkaar neer te leggen. Vlecht daar de 6 andere plakken horizontaal door heen.
  3. Snijd de rozemarijn fijn. Bestrooi de spek met zout, peper en de rozemarijn.
  4. Leg de varkenshaas op het gevlochten matje van spek.
  5. Maak met een mes inkepingen in de varkenshaas. Snijd de brie in plakken en stop deze in de inkepingen.
  6. Wikkel het spek erom heen en zet eventueel vast met cocktailprikkers.
  7. Prik de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van de varkenshaas.
  8. Wanneer de bbq op een temperatuur van ongeveer 180 graden is, kan de varkenshaas gevuld met brie op het indirecte gedeelte van de bbq worden gelegd. Sluit de deksel van de bbq.
  9. Stel de kerntemperatuurmeter in op 60 graden.
  10. Bij 55 graden leg je de varkenshaas op het directe gedeelte van de bbq om het spek krokant te bakken.
  11. Wanneer de 60 graden is bereikt, leg je de varkenshaas even in aluminiumfolie. Na 5 minuten kan je het vlees in plakken snijden.

Variatie met barbecuesaus: smeer het matje van spek in met de barbecuesaus voordat je het bestrooit met zout, peper en rozemarijn. En als je de spek krokant aan het bakken bent op het directe gedeelte van de bbq, besmeer je de buitenkant met de barbecuesaus.

ribeye van de bbq

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Het is eigenlijk heel makkelijk om ribeye te bereiden op de bbq. Met dit recept gaat het je zeker lukken om een mals stukje ribeye te bereiden op de bbq!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.