Hartige banketletter met gehakt

Hartige banketletter met gehakt

Hartige banketletter met gehakt

Op Kokkerellen met Suus staan al een aantal Sinterklaas recepten, zoals pepernoten en een rocky road met pepernoten, chocolade en snoepgoed. In november kwamen de recepten voor speculaaskruiden en granola met speculaaskruiden online. Nu nog een echt Sinterklaas recept: hartige banketletter met gehakt. Naast alle zoetigheid een heerlijk hapje bij de borrel op pakjesavond. Maar je kunt deze ook eten als hoofdgerecht samen met wat salade of soep erbij.

Aantal: 4 personen (hoofdgerecht) – 8 personen (hapje)

Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 1 bladerdeeg op rol
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 rode ui
  • 5 knoflooktenen
  • 1/2 winterpeen
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 3 – 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 theelepels worcestershiresauce
  • 1 theelepel gerookte sweet paprikapoeder
  • 3 zongedroogde tomaten
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Sesamzaad
  • Maanzaad
Benodigdheden:
  • Oven
  • Rooster
  • Bakkwast
  • Koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit aan in een scheut olijfolie.
  2. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Bak mee met de rode ui en knoflook in de koekenpan.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het rooster uit de oven.
  4. Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden, 1 ei, grove mosterd, worcestershiresauce, paneermeel, gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  5. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe aan het gehakt.
  6. Haal de pan van het vuur en meng de ui, knoflook en winterpeen goed door het gehakt.
  7. Rol het bladerdeeg uit en laat deze op het bakpapier zitten.
  8. Verdeel het gehakt in de lengte over het bladerdeeg. Laat aan de bovenkant en een zijkant ongeveer 2 centimeter vrij.
  9. Rol het bladerdeeg om de gehaktrol heen. Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg. Vouw het goed dicht en plak de naad vast met wat water.
  10. Zorg ervoor dat de naad van de hartige banketletter met gehakt onder ligt op het bladerdeeg. Vorm de gevulde bladerdeeg tot een letter en leg met het bakpapier op het rooster.
  11. Klop een ei los en smeer de banketletter in met het ei. Strooi er wat sesamzaad en maanzaad over.
  12. Schuif het rooster voor 45 minuten in de oven. De hartige banketletter met gehakt is klaar als het bladerdeeg krokant is gebakken en bruin is gekleurd.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Zoete hapjes | pepernoten

Hoe leuk en lekker is het om pepernoten te bakken met Sinterklaas!? Met dit recept smul jij in 45 minuten van je eigen pepernoten!

Zoete hapjes | Sinterklaas rocky road

Met de overgebleven kruidnoten, chocoladeletters en snoepgoed kan je deze ‘Sinterklaas rocky road‘ maken! Pas op, hier blijf je van eten…

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.