Aanstaande donderdagavond is het alweer pakjesavond en dan wil je vast wat lekkers op tafel zetten. Met de overgebleven kruidnoten, chocoladeletters en snoepgoed kan je deze ‘Sinterklaas rocky road’ maken! Pas op, hier blijf je van eten… 🙂
Aantal: 12 stukken
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 2 uur in de koelkast
Ingrediënten:
- 200 gram melkchocolade
- 100 gram pure chocolade
- 75 gram ongezouten roomboter
- 150 gram kruidnoten
- 100 gram snoepgoed
Benodigdheden:
- Brownievorm of ovenschaal +/- 28×18 cm
- Bakpapier
- 2 pannen
- 2 schalen
Bereidingswijze:
- Smelt de melkchocolade au bain-marie door een pan met water op het vuur te zetten en hierin een schaal te plaatsen. Let op de schaal mag de bodem van de pan niet raken en het is belangrijk dat er voldoende water in de pan zit. Breek de chocolade in kleinere stukken en doe 50 gram ongezouten roomboter erbij.
- Smelt ook de pure chocolade au bain-marie met 25 gram roomboter.
- Haal beide pannen van het vuur wanneer de chocolade is gesmolten.
- Beleg de brownievorm of ovenschaal met bakpapier.
- Roer 100 gram van de kruidnoten en 50 gram snoepgoed door de melk chocolade.
- Verdeel het rocky road mengsel over de brownievorm of ovenschaal.
- Giet de pure chocolade eroverheen en druk hierin de overgebleven kruidnoten en snoepgoed.
- Zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast zodat de Sinterklaas rocky road kan opstijven en daarna makkelijker is te snijden.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Hoe leuk en lekker is het om pepernoten te bakken met Sinterklaas!? Met dit recept smul jij in 45 minuten van je eigen pepernoten!
Bedankt voor het delen van dit lekkere recept! We hebben nog veel chocolade over van Sinterklaas en we willen dit graag gebruiken voor andere recepten. Ik denk dat de kinderen het erg leuk vinden om mee te helpen!
Wat leuk Esther, bedankt voor je reactie! Inderdaad erg leuk om met kinderen te maken en handig om al het Sinterklaas snoepgoed op te eten. Zou je willen laten weten wat je ervan vond? Geniet ervan!