Avondeten | plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Avondeten | plaattaart met pompoen en geitenkaas

Met de kinderen van mijn klas maakte ik woordspinnen over herfst. Naast gekleurde bladeren, kastanjes en regen, werd ook pompoen genoemd. Een echte herfstgroente! Op Kokkerellen met Suus staat al een heerlijke pompoensoep en vanaf nu ook een plaattaart met pompoen en geitenkaas. De geitenkaas is op smaak gebracht met rozemarijn en honing. Met de rode ui, seranoham en rucola is het een fantastisch lekkere plaattaart geworden!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 1 rol verse bladerdeeg op kamertemperatuur
  • 350 gram pompoen
  • 150 gram geitenkaas honing
  • 1 eetlepel honing
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 rode ui of 1 kleine rode ui
  • 1 ei
  • 3 plakjes seranoham
  • Handje rucola
  • Pompoenpitten
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven
  • Pan
  • Vergiet
  • Schaaltjes
  • Kwastje
Bereidingswijze:
  1. Maak de pompoen schoon en snijd in kleine blokjes. Kook de pompoen in 5 tot 10 minuten beetgaar. Laat de pompoen goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  3. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Vouw de randjes om en prik gaatjes in het bladerdeeg.
  4. Rits de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Meng in een schaaltje 100 gram van de geitenkaas, rozemarijn en honing door elkaar en breng op smaak met de peper. Smeer de bodem van het bladerdeeg in met de geitenkaas.
  5. Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel samen met de pompoen over de plaattaart.
  6. Snijd de plakken seranoham iets kleiner en drapper over de plaattaart.
  7. Klop het ei los en smeer met een kwastje de randen van de plaattaart in.
  8. Zet de plaattaart voor 25 minuten in de oven. De plaattaart is goed als de randen bruin zijn gekleurd.
  9. Haal de plaattaart met pompoen uit de oven en verdeel de rest van de geitenkaas, rucola en pompoenpitten erover.
Plaattaart met groene asperges en ricotta

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een heerlijke plaattaart met groene aspergetips en ricotta. Makkelijk te maken en voor 2 personen genoeg als avondmaaltijd.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.