#hotspot Kroatië Kalina Oaza Jelinjak

#hotspot | Kroatië – Kalina – Oaza Jelinjak

  • Naam: Oaza Jelinjak
  • Land: Kroatië
  • Plaats: Kalina
  • Adres: VLAKE BB, KALINA, 22002, Primošten Burnji
  • Website

Kroatië, wat een prachtig land! Al twee keer ben ik hier naar toe op vakantie geweest. Er zijn leuke steden zoals Rovinj, Split, Zadar en Trogir. Prachtige natuur bij Nationaal Park Krka en Nationaal Park Plitvice meren. En natuurlijk ook heerlijk eten zoals lam van het spit of verse vis.

Via de website ‘Alles over Kroatië’ heb ik veel gelezen en leuke tips vandaan gehaald. Zo ook de tip om bij restaurant Oaza Jelinjak te gaan eten. We stuurden een e-mail om een tafel te reserveren. Al snel kregen wij een mail terug waarin bevestigd werd dat we mochten komen. Ook kregen wij de vraag wat we wilden eten, vlees of vis, aangezien ze dat vers van de markt gingen halen.

Op de avond van onze reservering reden we via een smalle bergweg naar het restaurant bovenop de berg Jelinjak. Wauw wat een prachtige plek met fantastisch uitzicht. En wat een rust, zo bijzonder. Er waren niet veel plekken en de tafels en banken waren gemaakt van steen en hout. We werden zeer vriendelijk ontvangen door de eigenaren van dit restaurant, een super lieve familie.

Als starter aten wij heerlijke Dalmatische ham en schapenkaas. Daarna kregen wij ons hoofdgerecht: mijn vriend tonijn en ik lam. Daarbij lagen grote halve aardappels, tomaat en courgette. Simpel, maar wel traditioneel Kroatisch eten. Met heerlijke zelfgemaakte wijn erbij.

Langzaam ging de zon onder en wij genoten van heerlijk eten en een bijzonder uitzicht. Als nagerecht kregen wij ‘homemade almond cake’. Ook hebben wij een tijd met de eigenaresse gesproken. Wat was het een fantastische avond, volop genoten! En ja ik kan echt zeggen dat dit de meest bijzondere plek is waar ik ooit heb gegeten!

Tips:

Even wat praktische zaken voor als je hier ook wilt gaan eten. RESERVEER! Anders is er geen plek voor je en kan je weer met lege maag verder zoeken naar een restaurant. Tegenwoordig kan je reserveren via de website, zie link hierboven, of bellen. Let op, het restaurant is alleen doordeweeks open, van maandag t/m vrijdag. Ook handig om te weten is dat je alleen contant kan betalen, in de Kroatische kuna (HRK).

Ik hoop echt dat het restaurant nog steeds zo authentiek is als bijna 5 jaar geleden. In Kroatië is het toerisme de afgelopen jaren toegenomen. Logisch, want het is een mooi en goedkoop land om op vakantie te gaan.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.