Zoete hapjes | no bake limoncello cheesecake

It’s my birthday! Ja, ik ben jarig vandaag! Afgelopen zaterdagavond vierde ik al mijn verjaardag met een hamburgerparty (blog hierover komt binnenkort online). Maar bij een verjaardag hoort ook taart. Sinds een aantal jaar maak ik elke verjaardag een cheesecake, omdat ik het zo mega lekker vind! Vandaag maakte ik een no bake limoncello cheesecake. Het recept staat nu ook al online! Wat voor cheesecake vind jij lekker?

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 4 uur in de koelkast

Ingrediƫnten:

Voor de bodem:

  • 200 gram Mc Vitie’s Crunchy Haverkoek (ongeveer 13 koekjes)
  • 50 gram roomboter

Voor de vulling:

  • 300 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia original XL)
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml limoncello
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 citroenen (1/2 sap, 1 rasp en 1 plakje als garnering)

Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • 2 mengkommen
  • Mixer
  • Hakmolentje
  • Schaaltje
  • 2 steelpannetjes

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje en maal ondertussen de koekjes fijn in een hakmolletje. Doe de koekkruimels erbij in de steelpan als de boter volledig is gesmolten. Zet het vuur uit en roer de koekkruimels en boter goed door elkaar.
  4. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  5. Mix de roomkaas met een zakje vanillesuiker romig.
  6. Was de citroen goed en rasp de schil. Doe de rasp bij de roomkaas.
  7. Doe in 3 delen de limoncello bij de roomkaas en roer goed door.
  8. Mix in een andere schaal de slagroom samen met een zakje vanillesuiker en een zakje klopfix tot de slagroom stevig is.
  9. Snijd de citroen door en pers de helft uit boven een schone steelpan. Zet op laag vuur. Pak de gelatine uit het water en doe bij de citroensap. Er mag wat extra water bij zitten! Verwarm beiden tot de gelatine volledig is opgenomen.
  10. Wanneer de gelatine iets is afgekoeld, blijf tussendoor wel roeren, kan je het in delen bij de roomkaas gieten. Roer telkens goed door!
  11. Als alle gelatine bij de roomkaas zit, kan je de slagroom er rustig doorheen spatelen.
  12. Doe de cheesecake vulling in de springvorm bovenop de bodem en strijk glad.
  13. Zet voor minstens 4 uur in de koelkast.
  14. Als garnering heb ik een plakje citroen ingesneden en neergelegd op de cheesecake. Eventueel kan je er een takje munt bij doen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.