Zalm met groene thee

Zalm met groene thee

Zalm met groene thee

Afgelopen vrijdag kwam er een nieuwe #hotspot online, over Jamie’s Italian in Den Haag. In één van de afleveringen van Jamie Oliver op televisie, kruidde hij de zalm met groene thee. Dat vond ik eigenlijk heel gek, maar mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt… Ik kruidde de zalm met zout, peper en natuurlijk de groene thee. De zalm bakte ik kort in de koekenpan en zorgde voor een ‘crispy skin’. Wauw, wat lekker! Ik heb het recept uitgewerkt, zodat jij ook de zalm met groene thee kan uitproberen. En je zal merken, het idee is zo gek nog niet. 😉

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 2 zalmfilets op huid
  • 1 zakje groene thee
  • Zout
  • Peper
  • Roomboter
  • Olijfolie
Benodigdheden:
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • Bord
Bereidingswijze:
  1. Maak de zalmfilets goed schoon onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Bestrooi de zalmfilets rijkelijk met zout, peper en groene thee.
  3. Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie en een klontje roomboter op middelhoog vuur.
  4. Bak de zalmfilets eerst op de huid. Draai de zalm na 2 minuten om en bak ook de bovenkant van de zalmfilet.
  5. Draai het vuur laag en bak kort beide zijkanten van de zalmfilets.
  6. Zet het vuur uit en bak nog kort door op de huidkant van de zalmfilets.
  7. Leg de zalmfilets op een bord en haal voorzichtig de huid eraf. Dit kan je doen door voorzichtig met een mes net onder de huid door te gaan.
  8. Bak de huid 30 seconden in de koekenpan. Haal de huid van de zalmfilets uit de pan en leg op een bord. Je zal merken dat de huid lekker knapperig wordt.
Vis | zalmpakketjes met citroen

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Wist je al dat je zalm ook goed in de oven op of de bbq kunt bereiden? Bij deze zalmpakketjes met citroen maak je een pakketje van aluminiumfolie. Daarin doe je natuurlijk zalm en kan je het aanvullen met de groente en kruiden die jij lekker vindt. Aanrader dit recept!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.