Vis | zalmpakketjes met citroen

Vis | zalmpakketjes met citroen

Na een tijdje wat koudere en regenachtige dagen, komen de zonnige dagen er weer aan! Heerlijk, daar kan ik zo van genieten. In de zon zitten, wijntje erbij en bbq aan. Vaak ligt er vlees op de bbq, maar vis kan ook heel goed! Zoals deze super lekkere zalmpakketjes met citroen, groenten, kruiden en een scheutje witte wijn. Makkelijk voor op de bbq, maar het kan ook in de oven!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten op bbq of in de oven op 220 graden.

Ingrediënten:

  • 300 gram zalmfilet
  • 6 knoflooktenen
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1/2 courgette
  • 1 citroen
  • 4 takjes dille
  • 1 rode ui
  • Witte wijn
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Bbq of oven
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de zalmfilet in de lengte doormidden en bestrooi met zout en peper.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken, de rode ui in ringen en de citroen in halve plakken.
  3. Pak 2 vellen aluminiumfolie en verdeel hierop de courgette, ui, knoflook, cherrytomaatjes en een aantal plakken van de citroen.
  4. Leg hier bovenop de zalmfilet. De takjes dille en de resterende plakken citroen leg je op de zalmfilet.
  5. Vouw het aluminiumfolie naar boven, zodat er een pakketje ontstaat. Giet voordat je het dichtvouwt nog een scheut witte wijn erbij.
  6. Zorg ervoor dat de pakketjes goed zijn dicht gevouwen zodat er geen stoom ontsnapt.
  7. Leg de zalmpakketjes met citroen 20 minuten op het bbq rooster of het rooster van de oven.
kipsaté spiesjes

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Leuk hé om te bbq-en! Ik kan daar zo van genieten. Naast dat de vispakketjes met citroen heel lekker zijn op de bbq, kan je natuurlijk nog veel meer maken. Deze kipsaté spiesjes marineer je zelf met ketjap, citroensap, knoflook en peper. Veel bbq plezier! 🙂

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.