Soep | tomaten- groentesoep met balletjes

Soep | tomaten- groentesoep met balletjes

Soep | tomaten- groentesoep met balletjes

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik in de herfst- en wintermaanden gek op soep! De laatste tijd is deze tomaten- groentesoep met balletjes favoriet. Hiervoor gebruik ik als basis de tomatensoep die in november 2018 online kwam op de website. Daar voeg ik soepgroenten, spaghetti en zelfgemaakte soepballetjes aan toe. Een heerlijke tomatensoep die we regelmatig als avondmaaltijd eten. Heb jij een favoriete soep die je regelmatig eet?

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:

Basis tomatensoep:

  • 750 gram romatomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
  • Max 750 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • Verse tijm
  • Peper
  • Olijfolie

Extra voor de tomaten – groentesoep met balletjes:

  • 1 zak soepgroenten
  • 50 gram spaghetti of vermicelli
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Pan
  • Staafmixer
  • Schaaltje
Bereidingswijze:

Basis tomatensoep:

  1. Snijd de ui en knoflook grof en fruit even aan in de pan met een klein beetje olijfolie.
  2. Schil de winterpeen, snijd in stukjes en bak mee met de ui en knoflook.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met de tomatenpuree toe in de pan.
  4. Voeg het grootste gedeelte van het water toe en roer goed door.
  5. Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en verwijder de kroontjes.
  6. Voeg toe in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  7. Laat ongeveer 10 minuten rustig koken.
  8. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat van het water toe als je de soep te dik vindt.
  9. Breng op smaak met peper.

Vervolg voor de tomaten – groentesoep met balletjes:

  1. Doe de soepgroenten bij de tomatensoep. Breek de spaghetti in kleine stukjes en roer goed door. Zet de pan op gemiddeld vuur.
  2. Meng ondertussen de overige ingrediënten (gehakt, paneermeel, ei en kruiden) goed door elkaar. En draai hier kleine gehaktballetjes van. Laat voorzichtig in de pan vallen.
  3. Laat de tomatensoep met de soepgroenten, spaghetti en gehaktballetjes nog 10 minuten rustig koken op laag vuur.
Soep | erwtensoep

Zin in een andere lekkere winterse maaltijdsoep? Dat is natuurlijk erwtensoep! Naar recept van mijn schoonmoeder met extra veel vlees.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.