Basic | Italiaanse kruidenboter

Basic | Italiaanse kruidenboter

Basic | Italiaanse kruidenboter

Vandaag een Italiaanse kruidenboter op Kokkerellen met Suus om alvast in de stemming te komen voor mijn vakantie naar Zuid-Italië. We zullen deze zomer een rondreis gaan maken. We starten in de stad Napels, daarna rijden we naar de Amalfikust. Ook zullen we rondreizen door de regio’s Puglia en Basilicata. Als je nog tips hebt voor mooie plekken of leuke hotspots; ik hoor ze graag! Deze Italiaanse kruidenboter komt aan de rode kleur door de zongedroogde tomaten en de gerookte paprikapoeder. Ook heb ik Italiaanse kruiden toegevoegd. Het is een heerlijke kruidenboter!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 ansjovis
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout, peper en/of chilivlokken

Benodigdheden:

  • Hakmolen

Bereiding:

  1. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Zo is het zachter en makkelijker om de kruidenboter mee te maken.
  2. Doe alle ingrediënten in de hakmolen en mix tot het een gladde kruidenboter is.
  3. Voeg naar smaak nog zout, peper of chilivlokken toe.
  4. De kruidenboter is goed houdbaar in de koelkast.
  5. Je kunt ook de kruidenboter in vershoudfolie draaien, zodat je het in de diepvries kan bewaren.

Tip: om ervoor te zorgen dat de kruidenboter goed smeerbaar is, haal je het ongeveer een uur van te voren uit de koelkast / diepvries.

Brood | plukbrood met Italiaanse kruidenboter

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Maak met deze Italiaanse kruidenboter, rode uien en kaas een lekker plukbrood! Heerlijk voor bij een soep, lunch, borrel of bbq.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.