Vandaag een Italiaanse kruidenboter op Kokkerellen met Suus om alvast in de stemming te komen voor mijn vakantie naar Zuid-Italië. We zullen deze zomer een rondreis gaan maken. We starten in de stad Napels, daarna rijden we naar de Amalfikust. Ook zullen we rondreizen door de regio’s Puglia en Basilicata. Als je nog tips hebt voor mooie plekken of leuke hotspots; ik hoor ze graag! Deze Italiaanse kruidenboter komt aan de rode kleur door de zongedroogde tomaten en de gerookte paprikapoeder. Ook heb ik Italiaanse kruiden toegevoegd. Het is een heerlijke kruidenboter!
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 2 ansjovis
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 kleine rode ui
- 2 knoflooktenen
- 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout, peper en/of chilivlokken
Benodigdheden:
- Hakmolen
Bereiding:
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Zo is het zachter en makkelijker om de kruidenboter mee te maken.
- Doe alle ingrediënten in de hakmolen en mix tot het een gladde kruidenboter is.
- Voeg naar smaak nog zout, peper of chilivlokken toe.
- De kruidenboter is goed houdbaar in de koelkast.
- Je kunt ook de kruidenboter in vershoudfolie draaien, zodat je het in de diepvries kan bewaren.
Tip: om ervoor te zorgen dat de kruidenboter goed smeerbaar is, haal je het ongeveer een uur van te voren uit de koelkast / diepvries.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Dit plukbrood met Italiaanse kruidenboter vul je met rode ui en geraspte kaas. Ideaal en lekker bij een soep, borrel of bbq.
Voor deze kruidenboter gebruikte ik de Italiaanse kruiden rozemarijn, salie, tijm, oregano en wat knoflook. Lekker op een vers stokbrood!
Deze kruidenboter met verse Italiaanse kruiden, sjalot en knoflook is gemakkelijk te maken met ongezouten roomboter en een hakmolentje.