Basic | Italiaanse kruidenboter

Vandaag een Italiaanse kruidenboter op de website om alvast in de stemming te komen voor mijn vakantie naar Zuid-Italië. We zullen deze zomer een rondreis gaan maken en starten in Napels. Daarna de Amalfikust en de regio’s Puglia en Basilicata. Als je nog tips hebt voor mooie plekken of leuke hotspots; ik hoor ze graag!

Deze Italiaanse kruidenboter dankt zijn rode kleur aan de zongedroogde tomaten en de gerookte paprikapoeder. Daarnaast heb ik Italiaanse kruiden toegevoegd. Een heerlijke kruidenboter!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 ansjovis
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • naar smaak peper of chilivlokken

Benodigdheden:

  • hakmolen

Bereiding:

  1. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Zo is het zachter en makkelijker om er kruidenboter mee te maken.
  2. Doe alle ingrediënten in de hakmolen en mix tot het een gladde kruidenboter is.
  3. Voeg naar smaak nog peper of chilivlokken toe.
  4. De kruidenboter is goed houdbaar in de koelkast.
  5. Of draai de kruidenboter in vershoudfolie zodat je het in de diepvries kan bewaren.

Tip: om ervoor te zorgen dat de kruidenboter goed smeerbaar is, haal je het ongeveer een uur van te voren uit de koelkast / diepvries.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.