
Deze granola is het 100ste recept van Kokkerellen met Suus! En ook meteen het recept voor de #swiepswoepswap georganiseerd door Mandy and More van de maand november. Deze maand mocht ik een recept van Lekker Bourgondisch maken en dat vond ik super leuk om te doen! Anne woont in Frankrijk en maakte een jaar geleden al eens een variatie op mijn loempia’s met kip en Chinese wokgroenten. Eigenlijk een vroegere swiepswoepswap. 😉 Maar goed, terug naar de granola, dat had ik dus nog nooit gemaakt. Ik ontdekte dat het super makkelijk is om te maken en dat het snel klaar is. En ook leuk dat er vele variaties mogelijk zijn, inmiddels heb ik al een aantal granola’s gemaakt! Met dit basisrecept maak jij ook je eigen granola!
Aantal: 350 gram
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 150 gram zevengranenvlokken of havermoutvlokken
- 35 gram lijnzaad
- 30 gram cashewnoten
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram zonnebloempitten
- 10 gram sesamzaad
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels honing
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram rozijnen
- 10 gram cacaonibs
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Schaal
- Afsluitbare pot
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
- Doe alle ingrediënten in een schaal en meng goed met elkaar.
- Verdeel de granola over de bakplaat.
- Bak de granola zo’n 15-20 minuten in de oven. Roer ondertussen 2 keer door.
- Bewaar de granola in een afsluitbare pot.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Met dit recept maak je een heerlijke kwarktaart met granolabodem! Super lekker als ontbijt of gezondere versie van kwarktaart.