Ontbijt / lunch | kwarktaart met granolabodem

Wat is jouw ultieme kickstart ontbijt? Deze vraag kreeg ik toen ik 2 producten van Quaker kreeg opgestuurd. Belangrijk aan een ultiem kickstart ontbijt vind ik dat het je helpt om de dag blij en goed te starten. En dat is fantastisch gelukt met deze kwarktaart met granolabodem! Van taart word je blij, het is vullend en vooral ook erg lekker.

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 4 uur in de koelkast

Ingrediënten:

  • 150 gram Quaker granola chunky baked nuts & seeds
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 kg magere kwark
  • 1 doosje diepvries fruit ontdooid
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 blaadjes gelatine

Benodigdheden:

  • 2 steelpannetjes
  • Mengkom
  • Maatbeker
  • Staafmixer
  • Springvorm 17 cm
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit wanneer alle boter is gesmolten.
  3. Breek de grote stukken granola nog wat kleiner en meng door de roomboter.
  4. Verdeel de granola over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  5. Laat de gelatineblaadjes minstens 5 minuten weken in een schaaltje met koud water.
  6. Pak een mengkom en doe hierin de kwark. Meng het zakje vanillesuiker hierdoor heen.
  7. Doe het fruit (voor deze kwarktaart gebruikte ik een doosje diepvries fruit bosbessen en frambozen) in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een egale massa.
  8. Verwarm het gepureerde fruit in de steelpan, zorg ervoor dat het niet kookt. Haal de pan van het vuur.
  9. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het verwarmde gepureerde fruit. Blijf roeren tot je geen gelatineblaadje meer ziet.
  10. Roer het fruit met gelatine goed door de kwark.
  11. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel op de bodem.
  12. Strijk de bovenkant glad en zet voor minstens 4 uur in de koelkast.
  13. Je kunt het ook een nacht in de koelkast laten staan en dan heb je de volgende morgen een echt kickstart ontbijt! 🙂

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.