
Lekkere zelfgemaakte loempia’s gevuld met kip en Chinese wokgroenten. Meestal frituur je de loempia’s in olie. Maar ik maak deze loempia’s met filodeeg en bak ze in de oven. Ze worden heerlijk knapperig! De loempia’s zijn leuk om te maken en lekker bij de borrel!
Aantal: 10 loempia’s
Bereidingstijd: 60 minuten (30 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 2 pakjes filodeeg (10 plakjes)
- 300 gram kipfilet
- 2 knoflook
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel kurkuma
- 400 gram Chinese wokgroenten met taugé en rode paprika
- 50 gram mihoen
- olijfolie
- zout
- peper
Benodigdheden:
- Wok
- Bakpapier
- Kwastje
- Theedoek
Bereidingswijze:
- Ontdooi het filodeeg zoals aangegeven op de verpakking. Meestal is dat ongeveer anderhalf uur ontdooien op kamertemperatuur in de plastic verpakking.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en snijd de knoflook. Doe wat olijfolie in de wok en bak de kip en knoflook gaar.
- Doe de kurkuma en ketjap erbij en roer goed door.
- Voeg de Chinese groenten toe en laat het meebakken.
- Kook ondertussen water in een pan en voeg de mihoen toe. Giet na 2 minuten af en spoel met koud water.
- Doe de mihoen bij de kip en groenten en meng goed met elkaar. Breng op smaak met peper en zout en laat het even afkoelen.
- Haal het filodeeg uit de verpakking en vouw voorzichtig open. Maak een theedoek vochtig en leg dit over het filodeeg heen. Zo kan het niet uitdrogen.
- Warm de oven voor op 210 graden en leg een bakpapier op het bakblik.
- Pak 1 vel filodeeg en smeer dit met een kwastje in met olijfolie.
- Schep ongeveer 2 eetlepels van de vulling op het filodeeg. Vouw de linker- en rechterkant naar het midden. Rol nu vanaf de onderkant omhoog. Smeer het laatste randje in met olijfolie, zodat het filodeeg goed aan elkaar plakt.
- Leg de loempia op de bakplaat en herhaal de stappen 9 en 10 tot de bakplaat vol ligt met loempia’s.
- Smeer de buitenkant van alle loempia’s in met olijfolie.
- Bak de loempia’s met kip en Chinese wokgroenten in de oven in ongeveer 30 minuten knapperig en bruin.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Avondje met vrienden, rode wijn erbij en natuurlijk lekkere hapjes. Maak dan deze in de oven gesmolten camembert in krokant filodeeg met in rode wijn gekarameliseerde ui.