
Carpaccio, ik ben er gek op! Natuurlijk staat er op mijn website al een heerlijk recept voor carpaccio. Deze keer heb ik een pastasalade gemaakt met carpaccio en zelfgemaakte pesto. Een topper van een recept, fantastisch als avondeten, maar ook als bijgerecht. Ben jij ook gek op carpaccio?
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 160 gram volkoren fusilli
- 2 porties carpaccio (ongeveer 170 tot 200 gram)
- 100 gram pesto (zie link voor recept)
- 50 gram rucola
- 45 gram Parmezaanse kaas
- 20 gram kappertjes
- 15 gram pijnboompitten
- 10 cherrytomaatjes
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 kleine rode ui
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Pan met water
- Vergiet
- Koekenpan
- Schaal
Bereidingswijze:
- Zet een pan met gezouten water op het vuur. Kook de fusilli in 9 tot 11 minuten al dente. Laat de pasta afkoelen in een vergiet.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Doe de rucola en kappertjes in een schaal. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de zongedroogde tomaten en rode ui fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en doe de helft hiervan bij de salade.
- Pak de pan waarin je de pasta hebt gekookt. Doe hierin de afgekoelde pasta en meng deze goed met de pesto.
- Doe de pasta met pesto bij de salade en roer door elkaar.
- Snijd / scheur de plakjes van de carpaccio doormidden. Meng de helft met de salade en leg de andere helft erboven op.
- Verdeel de geroosterde pijnboompitten bovenop de salade.
- Strooi wat peper (en eventueel zout) over de pastasalade met carpaccio heen.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Ik ben echt gek op carpaccio! Haal voor deze carpaccio het vlees bij de slager. Zij willen het dun voor je snijden. Je proeft echt dat het veel lekkerder is dan uit de supermarkt. En voor een nog lekkerdere smaak maak je zelf de pesto.