Carpaccio van ossenhaas

Carpaccio van ossenhaas

Carpaccio van ossenhaas

Carpaccio, dat kan echt niet ontbreken op mijn website. Ik ben er gek op. Staat het op de menukaart in een restaurant? Dan kies ik 9 van de 10 keer voor de carpaccio. Heerlijk! Haal voor deze carpaccio van ossenhaas het vlees bij de slager. Zij willen de ossenhaas dun voor je snijden. Je proeft echt dat het veel lekkerder is dan uit de supermarkt. En voor een nog lekkerdere smaak maak je zelf de pesto. Je kunt de carpaccio van ossenhaas eten als voorgerecht bijvoorbeeld met Kerst. Of maak per persoon het dubbele van dit recept als maaltijd.

Aantal: 1 persoon (vermenigvuldig wanneer je dit recept voor meerdere personen maakt)

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
  • 100 gram dun gesneden ossenhaas (vraag de slager of het per portie verpakt kan worden)
  • 10 gram pijnboompitten
  • Groene pesto
  • Handje rucola
  • 2 zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas
Benodigdheden:
  • Koekenpan
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Verdeel de plakjes ossenhaas over het bord.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Let op, schud regelmatig met de pan om verbranden te voorkomen.
  3. Leg een handje rucola in het midden en schep wat van de zelfgemaakte pesto op de plakjes ossenhaas.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en verdeel samen met de geroosterde pijnboompitten over het bord.
  5. Rasp wat van de Parmezaanse kaas over de carpaccio van ossenhaas.

Tip: Truffelmayonaise smaakt ook fantastisch bij carpaccio!

pastasalade met carpaccio
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Zin in nog een lekker recept met carpaccio? Maak dan deze lekkere pastasalade met carpaccio en zelfgemaakte pesto. Een heerlijke salade als avondeten of als bijgerecht bij de bbq met zomerse dagen!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.