bechamelsaus

Basis recept voor bechamelsaus

Eén van de lekkerste dingen van een lasagne vind ik de laag bechamelsaus met daarbovenop gebakken kaas. Wist je al dat het super simpel is om zelf bechamelsaus te maken!? Daarvoor begin je eerst met een roux (een bindmiddel van bloem en boter), net zoals bij het basisrecept van de kipragout. In plaats van bouillon voeg je melk toe en breng je de bechamelsaus op smaak met nootmuskaat. Op Kokkerellen met Suus staat er een heerlijke lasagne bolognese met uiteraard een laag bechamelsaus!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
 • 50 gram ongezouten roomboter
 • 60 gram tarwebloem
 • 500 ml melk
 • Nootmuskaat
Benodigdheden:
 • Steelpannetje
 • Garde
Bereidingswijze:

Roux:

 1. Smelt de boter in de pan op laag vuur.
 2. Pak een garde en roer de bloem hier in 1 keer door totdat alle bloem is opgenomen.
 3. Nu laat je de roux garen. Zorg ervoor dat je regelmatig roert.
 4. De roux is na een aantal minuten klaar.

Bechemelsaus:

 1. Voeg nu ongeveer 100 ml melk toe bij de roux. Roer met de garde goed door. Voeg telkens nieuwe melk toe wanneer de melk volledig is opgenomen.
 2. Haal de pan van het vuur. Rasp de nootmuskaat boven de pan. Roer de nootmuskaat door de bechamelsaus. Proef of het genoeg op smaak is, zo niet dan rasp je nog wat extra nootmuskaat boven de pan.
lasagne bolognese

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een favoriete pasta is lasagne met bechamelsaus en een krokant kaaslaagje. Het water loopt me meteen weer in de mond, zo lekker! Bij dit recept maak je gebruik van de basisrecepten bechamelsaus en bolognesesaus.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.