lasagne bolognese

Pasta | lasagne bolognese met bechamelsaus

Wat is jouw favoriete pasta? Ik kan moeilijk kiezen, want ik vind veel verschillende pasta’s lekker. Maar een favoriet is zeker lasagne bolognese met bechamelsaus en een krokant kaaslaagje! Het water loopt me meteen weer in de mond, zo lekker! De basics bolognesesaus en bechamelsaus staan al op de website. Doe er lasagnebladen en geraspte kaas bij en je hebt lasagne bolognese! Geniet van deze heerlijke pasta.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten + 30-45 minuten oventijd

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Zorg ervoor dat de bolognesesaus en bechamelsaus klaar staan. Tip: je kunt de bolognesesaus al eerder maken en invriezen. Natuurlijk zorg je er wel voor dat het is ontdooit voordat je de lasagne bolognese gaat maken!
  3. Verdeel 1/4 deel van de bolognesesaus over de ovenschaal en leg hier 3 lasagnebladen op. Herhaal deze stap nog 2 keer. Op de bovenste laag lasagnebladen verdeel je nogmaals een kwart bolognesesaus.
  4. Giet hierop de bechamelsaus en zorg ervoor dat er geen bolognesesaus meer te zien is.
  5. Bestrooi de bechamelsaus met de geraspte kaas.
  6. Zet de ovenschaal zo’n 30-45 minuten in de oven. De lasagne is klaar als de kaas is gesmolten en er een krokant laagje is ontstaan. Je kunt tijdens de laatste 5 minuten de oven op grillstand zetten.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.