Brood | plukbrood met Italiaanse kruidenboter

Een plukbrood maak ik regelmatig voor bij een zelfgemaakte soep. Je zet het midden op de tafel en iedereen kan er wat brood vanaf plukken. Het is ook ideaal voor bijvoorbeeld bij een borrel of barbecue. 

Het plukbrood vul je onder andere met de Italiaanse kruidenboter die vorige week op de website online kwam. Wat rode ui en geraspte kaas erbij en even in de oven. Smullen maar!

 

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 30 minuten (20 minuten oventijd)

Ingredi├źnten:

Bereidingswijze:

  1. Maak de Italiaanse kruidenboter volgens het recept.
  2. Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd het brood verticaal en horizontaal in zodat er vierkantjes ontstaan. Let op, snijd niet te ver naar de bodem waardoor het brood uit elkaar zal vallen.
  4. Vul het brood met de Italiaanse kruidenboter.
  5. Snijd de rode ui fijn en verdeel samen met de geraspte kaas in het brood.
  6. Leg het plukbrood op een rooster en bak het 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 

 

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.