Basic | knoflookcroutons met tijm

Yeah! Dit is het eerste recept wat op mijn website verschijnt. Ik ben trots op het resultaat en enthousiast over de volgende recepten die zullen volgen!

Dit recept staat in de categorie ‘basic’. De naam zegt het al; dit zullen basis recepten zijn die je bij heel veel andere gerechten kunt gebruiken.

Iedereen heeft wel eens wat oud brood liggen. Daar kan je nog veel lekkere dingen mee maken, zoals croutons! Super makkelijk en heerlijk bij zelfgemaakte soep of salade.

 

Bereidingstijd: 35 minuten (30 minuten oventijd)

Ingrediƫnten:

  • 3 sneetjes oud brood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde tijm of 4 takjes verse tijm
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Knoflookpers
  • Kom
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de sneetjes brood in blokjes van 1 bij 1 centimeter en doe het in een kom.
  3. Pers de knoflook boven de kom. Meng de blokjes brood met de olijfolie, knoflook en tijm. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Leg de blokjes brood op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten krokant.

Tip: de croutons kan je bewaren in een goed afsluitbare bak of pot.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.