Yeah! Dit is het eerste recept wat op mijn website verschijnt. Ik ben trots op het resultaat en enthousiast over de volgende recepten die zullen volgen! Dit recept staat in de categorie ‘basic’. De naam zegt het al; dit zullen basis recepten zijn die je bij heel veel andere gerechten kunt gebruiken. Iedereen heeft wel eens wat oud brood liggen. Daar kan je nog veel lekkere dingen mee maken, zoals croutons! Deze knoflookcroutons met tijm zijn super makkelijk te maken en heerlijk bij zelfgemaakte soep of salade.
Bereidingstijd: 35 minuten (30 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 3 sneetjes oud brood
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels gedroogde tijm of 4 takjes verse tijm
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Knoflookpers
- Kom
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de sneetjes brood in blokjes van 1 bij 1 centimeter en doe het in een kom.
- Pers de knoflook boven de kom. Meng de blokjes brood met de olijfolie, knoflook en tijm. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Leg de blokjes brood op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten krokant.
Tip: de knoflookcroutons met tijm kan je bewaren in een goed afsluitbare bak of pot.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Wist je al dat je stokbrood ook op de bbq kunt bakken!? Dit stokbrood is gevuld met een heerlijke knoflook- en rozemarijnboter.
Door knoflook te poffen wordt het zacht en zoet van smaak. Maak zelf ook maar eens gepofte knoflookboter, heel eenvoudig met dit recept.
MOOI GEDAAN