
Bij een bbq hoort natuurlijk stokbrood! Hoe leuk is het om het stokbrood op de bbq te bakken!? Hierdoor krijgt het stokbrood ook een beetje een rokerige smaak. Het stokbrood heb ik gevuld met een zelfgemaakte knoflook- en rozemarijnboter. Zeker uitproberen dit recept, want het is een succes! Makkelijk en erg lekker!
Aantal: 2-4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten op de bbq
Ingrediënten:
- 1 stokbrood
- 100 gram ongezouten roomboter
- 3 knoflooktenen
- 2 takjes rozemarijn
- Peper
Benodigdheden:
- Schaaltje
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
- Doe de roomboter in een schaaltje. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Rits de rozemarijn van de takjes en snijd samen met de knoflook fijn. Roer beiden door de roomboter heen. Breng op smaak met peper.
- Snijd schuine inkepingen in de bovenkant van het stokbrood.
- Verdeel de knoflook- rozemarijnboter in de inkepingen van het stokbrood.
- Leg een vel aluminiumfolie onder het stokbrood en pak het in. Zorg ervoor dat de bovenkant open blijft.
- Bak het stokbrood indirect op de bbq, dat betekent niet direct boven het vuur. In ongeveer 10 minuten is het stokbrood knapperig en bruin.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Stokbrood kan je op vele manieren beleggen. Een favoriet is dit stokbroodje rosbief met zelfgemaakte groene pesto. Belegd met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.