
Aankomend weekend vieren we Pasen. Wat ga jij in het paasweekend doen? Veel mensen zullen met elkaar eten; ontbijt, lunch, brunch, borrel, diner… Ik vind het altijd leuk om een aantal salades voor op brood of toastjes te maken. Zoals deze gezonde tonijnsalade met augurk. In deze salade heb ik Griekse yoghurt in plaats van mayonaise verwerkt. Ook gebruikte ik cocktail cornichons, kleine augurkjes, opgestuurd gekregen van Kuehne. Een heerlijke tonijnsalade!
Recept ‘Gezonde tonijnsalade met augurk’
Aantal: +/- 250 gram
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn (145 gram)
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 5 cocktail cornichons (kleine augurkjes)
- 1/4 rode ui
- 1 gekookt ei
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Laat het blikje tonijn uitlekken en doe in een schaaltje.
- Voeg daar de Griekse yoghurt aan toe en roer goed door elkaar.
- Maak de rode ui, knoflook en het gekookte ei schoon en snijd fijn.
- Snijd de augurkjes in plakjes.
- Voeg de citroensap toe en roer alles goed door elkaar.
- Breng de gezonde tonijnsalade met augurk op smaak met zout en peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Met zalm uit blik kan je heel gemakkelijk zalmsalade met ei en augurk maken. Heerlijk als broodbeleg, op crackers of toastjes bij de borrel.
Van gerookte makreel maak je deze frisse makreelsalade voor op brood of toast. Lekker en gezond vanwege de visvetzuren in vette vis.


Belegd broodje met een smaakvolle kip pesto salade. Gemaakt van kipfilet, pesto en mayonaise op een broodje met rucola. Heerlijk als lunch!