Broodje filet americain met ei

Broodje filet americain met ei

Broodje filet americain met ei

Ja hoor, weer een recept van een heerlijk belegd broodje! En eigenlijk kan ik het zelfs geen recept noemen… Een broodje filet americain met ei. Ik eet het graag en kan dus niet ontbreken hier op Kokkerellen met Suus. Het lekkerste is om filet americain bij de slager te halen. Smeer een dikke laag op een afgebakken broodje en beleg het verder met wat jij lekker vindt! Bijvoorbeeld gesnipperde ui, wat sla en een gekookt eitje. Uiteraard het broodje filet americain met ei op smaak brengen met wat zout en peper. Geniet ervan!

Recept ‘Broodje filet americain met ei’

Aantal: 2 belegde broodjes

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 2 broodjes
  • 100 gram filet americain
  • 1/2 witte ui
  • Klein handje (veld)sla
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Steelpan / kleine pan
Bereidingswijze:
  1. Doe de eieren in een pan en vul tot net boven de eieren met water. Zet de pan op hoog vuur en laat koken. Zet het gas lager en laat nog zo’n 3 minuten koken. (of langer als je een harder gekookt eitje wilt) Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd elk ei in 4 plakjes.
  2. Snijd de afgebakken broodjes open en besmeer elke onderkant met een dikke laag filet americain.
  3. Snipper een halve witte ui en verdeel samen met de (veld)sla over de broodjes.
  4. Leg op elke helft nog de plakjes gekookt ei.
  5. Breng het broodje filet americain met ei op smaak met zout en peper.
  6. Dek af met de bovenkanten van de afgebakken broodjes.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Broodje vitello tonnato

Hou jij ook zo van rijkelijk belegde broodjes? Maak dan eens dit broodje vitello tonnato; (kalfs) fricandeau met tonijnsaus.

Een heerlijk belegd broodje fricandeau met truffelmayonaise en rucola sla. Kijk op Kokkerellen met Suus voor inspiratie van belegde broodjes!

Broodje fricandeau met truffelmayonaise
Broodjes met kip pesto salade

Belegd broodje met een smaakvolle kip pesto salade. Gemaakt van kipfilet, pesto en mayonaise op een broodje met rucola. Heerlijk als lunch!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.