Afgelopen weekend hadden we zin in een lekkere burger, gemaakt van zelfgemaakt gehakt. Toen we nadachten over wat we er verder bij wilden eten, dachten we terug aan een burger die we gegeten hadden in Amerika. Deze werd namelijk geserveerd met gefrituurde uienringen van bierbeslag, super lekker! Het bierbeslag maakte ik met Cornet Oaked bier. Gefrituurde uienringen zijn ook lekker als snack, dus een gedeelte hadden we al gegeten met wat Smokey Hot Cocktailsaus van Remia erbij. Het is niet moeilijk om deze gefrituurde uienringen van bierbeslag te maken, vooral leuk om te doen!
*Bovenstaande genoemde producten heb ik gekregen in de foodybox van pr-bureau Kroon op het werk.
Recept ‘Gefrituurde uienringen van bierbeslag’
Aantal: ongeveer 40 gefrituurde uienringen
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 125 gram bloem + 1 eetlepel
- 200 ml bier
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Schaal
- Mengkom
- Garde
- Frituurpan met olie
- Schuimspaan
- Bord / schaal met keukenpapier
Bereidingswijze:
- Maak de uien schoon en snijd in dikke ringen van zo’n 0,5 tot 1 cm breed.
- Meng de uienringen in een schaal met 1 eetlepel bloem.
- Doe in een mengkom alle overige droge ingrediënten en meng kort door elkaar.
- Schenk nu het bier erbij en klop met een garde tot een glad beslag.
- Zet de frituurpan aan tot 180 graden en haal het frituurmandje eruit.
- Doop een uienring in het bierbeslag, laat even kort uitlekken en laat daarin na de warm olie zakken. Doe er op deze manier nog een stuk of 5 bij.
- Bak de uienringen in 2-3 minuten bruin en krokant. Schep met een schuimspaan de gefrituurde uienringen van bierbeslag eruit en leg op een bord met keukenpapier.
- Herhaal stap 6 en 7 totdat alle uienringen zijn gefrituurd.
- Strooi nog wat zout en peper over de gefrituurde uienringen van bierbeslag.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een corndog is een hotdog op een stokje gedoopt in maisbeslag en wat wordt gefrituurd. Serveer de Amerikaanse corndogs met mosterd en honing.
De combinatie van gefrituurde geitenkaas, aardbeien in deze salade en balsamicoazijn in de dressing is echt fantastisch.
Een soep waar je het deze herfst / winter zeker warm van gaat krijgen, is deze heerlijke uiensoep met gruyère kaas en gekarameliseerde uien.