Een corndog is een hotdog op een stokje gedoopt in maisbeslag en wat wordt gefrituurd. Klinkt lekker toch? Nou dat is het ook! Al heb ik dat pas tijdens onze 3de Amerika reis naar Hawaii ontdekt… Op het eiland Oahu staan veel foodtrucks en we waren al een aantal keren langs een foodtruck met corndogs gereden. De verkoper was verbaasd dat wij nog nooit een corndog hadden gegeten en gaf deze aan ons. Hij vertelde dat hij een corndog het lekkerste vindt met mosterd en honing. We vonden deze Amerikaanse corndogs zo lekker, dat ik het thuis ook heb gemaakt.
Recept ‘Amerikaanse corndogs’
Aantal: 6 – 10 Amerikaanse corndogs
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
- 6 – 10 Amerikaanse hotdogs
- 150 gram maismeel
- 150 gram bloem + 1 eetlepel bloem
- 2 eieren
- 225 ml melk
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker (= 40 gram)
- 2 theelepels bakpoeder
- Flinke snuf zout
Benodigdheden:
- 6 prikkers
- Mixer
- Keukenpapier
- Frituurpan met zonnebloemolie
- Hoog glas
- Tang
Bereidingswijze:
- Zet de frituurpan aan en warm de zonnebloemolie op tot 180 graden.
- Doe in de mengkom van de mixer de maismeel, bloem, eieren, melk, donkerbruine basterdsuiker, bakpoeder en zout. Meng met elkaar tot een iets dikker beslag dan pannenkoeken beslag. Schenk het beslag in een hoog glas.
- Dep de hotdogs droog met keukenpapier en elke hotdog op een prikker. Bestrooi met de eetlepel extra bloem zodat er een dun laagje op zit.
- Doop een bebloemde hotdog in het beslag en laat wat uitlekken.
- Laat het beslag er iets vanaf lekken. Klem de prikker vast met de tang en hou in de warme zonnebloemolie. Zo zorg je ervoor dat het beslag niet vastplakt.
- Bak de Amerikaanse corndogs in zo’n 5 minuten gaar en goudbruin.
- Leg de gebakken corndogs op keukenpapier om uit te lekken.
- Serveer de Amerikaanse corndogs met mosterd en honing.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
De BLT sandwich is belegd met Bacon (spek), Lettuce (sla) en Tomato (tomaat). Een echte Amerikaanse klassieker!