De laatste tijd ben ik meer aan het letten op wat ik eet en de hoeveelheid calorieën daarvan. Wist je dat je dan alsnog een cheeseburger kunt eten? Maak er een lekkere salade bij en dan mis je het broodje echt niet. In de cheeseburger salade verwerkte ik een courgette van Crü & Verse Oogst die je rauw kunt eten. Bij een cheeseburger is een bbq saus voor mij een must. In de foodybox van Kroon op het werk zat ook een smokey bbq saus van Remia zonder toegevoegde suikers, heel chill in het aantal calorieën. Dus heb je deze zomer zin in een cheeseburger, maak er eens een salade van!
Recept ‘Cheeseburger salade’
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 2 burgers
- 2 plakken cheddarkaas
- 1 courgette (rauw eetbaar)
- 100 gram sla
- 2 eetlepels yoghurt mayonaise
- 1 eetlepel honing mosterd
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1/2 eetlepel balsamico azijn
- 200 gram cherrytomaten
- 1 gele paprika
- 60 gram zilveruitjes
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Schaal
- Dunschiller
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de burgers met peper en bak aan beide zijden goudbruin. Leg de plakken cheddarkaas erop en laat smelten.
- Maak de dressing door de yoghurtmayonaise, honing mosterd, extra vierge olijfolie, balsamico azijn met elkaar te mengen. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Met een dunschiller maak je dunne linten van de courgette.
- Meng de courgette linten samen met de sla door de dressing.
- Snijd de cherrytomaten doormidden, maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Doe ook door de salade met de zilveruitjes.
- Verdeel de salade over 2 borden. Leg de gebakken cheeseburger bovenop de salade.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Geen zin in een salade, maar wel een broodje met een burger?
Deze burger met steak en blauwe kaassaus is echt mega goed! Review van het kookboek ‘Brand New BBQ” van Jord Althuizen.