Rabarber compote met aardbeien

Rabarber compote met aardbeien

Rabarber compote met aardbeien

Van april t/m juni is het echt de tijd van rabarber uit de volle grond, de welbekende groen rode stengels. Rabarber is een groente met een friszure smaak. Het is gemakkelijk schoon te maken en wordt veelal gekookt tot compote. Bij rabarber moet ik eigenlijk direct denken aan de rabarber compote met aardbeien van mijn oma. Als we daar kwamen eten maakte ze het soms vers of haalde een bakje uit de diepvries. Heerlijk! Het was gemakkelijk en leuk om zelf rabarber compote met aardbeien te maken. Lekker als bijgerecht of in de ochtend door de yoghurt of kwark als ontbijt. Heb jij al wel eens een recept met rabarber gemaakt?

Recept ‘Rabarber compote met aardbeien’

Aantal: ongeveer 300 gram

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 250 gram rabarber
  • 250 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels water
Benodigdheden:
  • Pan
Bereidingswijze:
  1. Was de rabarberstengels en snijd de uiteinden ervan af. Eventuele harde draden kan je eraf trekken. Je hoeft niet de hele schil eraf te halen. Snijd in stukken van ongeveer 1 centimeter breed.
  2. Doe de stukjes rabarber samen met de suiker en het water in een pan. Zet op laag vuur voor zo’n 10 tot 15 minuten. Roer regelmatig door en voeg zo nodig een klein beetje water toe.
  3. Maak de aardbeien schoon en snijd doormidden. Voeg deze in de laatste 5 minuten toe aan de rabarber.
  4. Het is gaar als de vezels uit elkaar vallen en de aardbeien zacht zijn. Plet de stukjes rabarber en aardbeien eventueel nog wat met een lepel of een vork.
  5. Bewaar de compote een week in de koelkast in een afgesloten bakje. Je kunt het ook invriezen.
Salade met gefrituurde geitenkaas en aardbeien

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Helaas nog niet een ander recept met rabarber op Kokkerellen met Suus, maar wel met aardbeien! Bijvoorbeeld de combinatie van gefrituurde geitenkaas, aardbeien in deze salade en balsamicoazijn in de dressing is echt fantastisch.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.