Biefstukspiesjes-op-naanbrood

Review | Biefstukspiesjes op naanbrood uit kookboek Easy BBQ, every moment

Biefstukspiesjes-op-naanbrood

Van Kosmos Uitgevers mocht ik het kookboek ‘Easy bbq, every moment’ van Grill Guru ontvangen. Een kookboek met 101 handige bbq tips en tricks en meer dan 40 recepten om mee te vlammen. Als eerste staat er een starter’s guide in over verschillende soorten bbq’s, houtskool of briketten, direct en indirect grillen en roken. Ook worden er allerlei bbq tools uitgelegd die het bbq-en gemakkelijker maken. En er is een hoofdstuk over kerntemperaturen met een duidelijk overzicht. Qua recepten ook voor ieder wat wils! Van ‘easy bbq toppers’, bbq recepten voor doordeweeks, party hapjes, bijgerechten tot zoete desserts. Ik koos ervoor om de biefstukspiesjes op naanbrood te maken.

Bij elk recept staat bovenaan de bladzijde met pictogrammen aangegeven wat de benodigdheden zijn en hoe je de bbq moet voorbereiden (direct / indirect en hoeveel graden). Ook leuk om te zien is dat er bij elk recept een tip staat. De biefstukspiesjes op naanbrood vonden we erg lekker! Het recept was gemakkelijk te maken, alles was duidelijk beschreven. Het kookboek ‘Easy bbq, every moment’ zou ik aanraden voor de beginnende bbq-er of als inspiratie voor de gevorderde bbq-er. Ikzelf ga het kookboek in ieder geval gebruiken als naslagwerk voor recept inspiratie, want er staan leuke en lekkere recepten in!

Recept ‘Biefstukspiesjes op naanbrood’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:
 • 300 gram biefstuk
 • 2 eetlepels vijfkruidenpoeder
 • 1 pastinaak
 • 1/2 winterpeen
 • 1/2 courgette
 • 2 naanbroden
 • 1 tomaat
 • 1/2 avocado
 • 100 gram feta
 • Olijfolie / zonnebloemolie
 • Zout
 • Peper
Benodigdheden:
 • Bbq
 • Gietijzeren pan
 • Schaaltje
 • 4 spiesjes
 • Kaasschaaf / dunschiller / mandoline
 • Kerntemperatuurmeter
Bereidingswijze:
 1. Steek de bbq aan tot 180 graden en zorg voor zowel een direct als indirect gedeelte.
 2. Snijd de biefstuk in 12 gelijke blokjes. Meng ze in een kom met olie en vijfkruidenpoeder. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren. Als je houten spiesjes gebruikt, laat deze dan weken in water.
 3. Met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline snijd je lange dunne repen van de pastinaak, winterpeen en courgette. Zet de gietijzeren pan op de bbq en laat het goed heet worden. Schenk een klein beetje olie in de pan en bak al roerend de groentelinten tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Zet de pan met groentelinten op het indirecte gedeelte van de bbq. Rooster hier ook de naanbroden.
 5. Rijg per spiesje 3 stukjes gemarineerde biefstuk en grill deze op het directe gedeelte van de bbq. Het vlees is goed als er een kerntemperatuur van 55 tot 57 graden is bereikt.
 6. Snijd de tomaat en avocado in plakjes.
 7. Beleg elke naanbrood met de groentelinten, avocado en tomaat en de biefstukspiesjes. Kruimel er nog wat feta over.
Flatbread met gegrilde groenten en pesto
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Flatbread met gegrilde groenten en pesto. Een heerlijk, makkelijk en vegetarisch recept. Ook de flatbreads en de groene pesto kan je zelf maken.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.