Als je Kokkerellen met Suus al langer volgt, dan weet je dat ik heel graag goed belegde broodjes eet. Zo maakte ik roggebrood met gerookte zalm, broodje met pulled pork en koolsalade, broodje gehaktbal met satésaus, een croissant gevuld met brie en de rauwe ham prosciutto en een broodje met zelfgemaakte kip pesto salade. Op Kokkerellen met Suus is er nog veel meer keuze in lekkere belegde broodjes. Met dit broodje fricandeau met truffelmayonaise komt er weer een topper bij. Per toeval ontstaan doordat er nog fricandeau over was en ik samen met truffelmayonaise en sla op een broodje at. Dat bleek een heerlijke combinatie die ik jullie echt niet wil onthouden. Inspiratie voor een lekker belegd broodje om vandaag te maken!? Wat maak jij graag als belegd broodje? Laat het weten in een reactie!
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten (exclusief baktijd oven)
Recept ‘Broodje fricandeau met truffelmayonaise’
Ingrediënten:
- 2 afbakbroodjes
- 100 ml truffelmayonaise
- 2 handjes rucola sla
- 4 plakjes fricandeau
- 6 plakjes komkommer
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Oven
Bereidingswijze:
- Bak de broodjes in de oven volgens verpakking en laat even afkoelen.
- Snijd de broodjes in de lengte open en besmeer beide kanten met truffelmayonaise.
- Leg op de onderste helft van het broodje de rucola sla en de plakjes fricandeau.
- Verdeel de plakjes komkommer over de broodjes.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Leg de bovenste helft op het met fricandeau en truffelmayonaise belegde broodje.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Belegd broodje met een smaakvolle kip pesto salade. Gemaakt van kipfilet, pesto en mayonaise op een broodje met rucola. Heerlijk als lunch!
Roggebrood met gerookte zalm, zuivelspread en kiemgroenten. Heerlijk als lunch of bij een kopje soep als avondmaaltijd.
Meergranen croissant gevuld met brie en de rauwe ham prosciutto. Een lekkere smaak combinatie met een glaasje vers sap erbij!