Geroosterde tomaten- en paprikasoep

Geroosterde tomaten- en paprikasoep

Geroosterde tomaten- en paprikasoep

Een tijdje geleden zouden we shakshuka eten, maar daar hadden we eigenlijk geen zin in. Dus bedacht ik een ander recept door alle groenten op een bakplaat te roosteren in de oven. Van de geroosterde groenten maakte ik een smaakvolle soep. Zo is deze geroosterde tomaten- en paprikasoep ontstaan. Deze keer gebruikte ik een 1/2 mediterraans kruidenbouillonblokje van Maggi voor extra smaak. Het is een gemakkelijk en snel recept, dus sla het op om ook binnenkort te maken! Heb jij wel eens een ander gerecht met dezelfde ingrediënten gemaakt dan eerst bedacht?

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 60 minuten oventijd + 10 minuten

Recept ‘Geroosterde tomaten- en paprikasoep’

Ingrediënten:
  • 70 gram romatomaten
  • 2 paprika’s
  • 1 winterpeen
  • 1 grote witte ui
  • 5 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout
  • Peper
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Pan
  • Staafmixer
Bereidingswijze:
  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de groenten kleiner en verdeel over de bakplaat.
  3. Strooi er zout en peper over en meng de groenten met de olijfolie en de balsamicoazijn.
  4. Rooster de groenten 60 minuten in de oven. Roer tussentijds een keer door met een lepel.
  5. Zet een pan op laag vuur en ontzuur de tomatenpuree door het te verwarmen.
  6. Schep de geroosterde groenten in de pan. Vergeet het vocht niet!
  7. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook.
  8. Haal de pan van het vuur en pureer tot een gladde geroosterde tomaten- en paprikasoep.
Pompoensoep met knolselderij en winterpeen
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Pompoen is een echte herfstgroente en combineert goed met knolselderij. Maak ook deze heerlijke pompoensoep met knolselderij en winterpeen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.