Cake met fruitcompote en likeurslagroom

Cake met fruitcompote en likeurslagroom

Cake met fruitcompote en likeurslagroom

Nog last minute Kerst inspiratie nodig voor een lekker nagerecht of een lekker taartje!? Deze cake met fruitcompote en likeurslagroom is zo gemakkelijk om te maken, dat je in slechts 10 minuten klaar bent! In de foodybox Kerst van Kroon op het werk zaten er veel lekkere producten, zo ook een taartbodem van Jos Poell, 100% fruitcompote appel, kers, cranberry van Servero en cream likeur van Amarula met koffiesmaak. Dat combineerde ik al snel met elkaar voor een heerlijk taartje: cake met fruitcompote en likeurslagroom. Perfect als nagerecht met Kerst of een lekker taartje bij de koffie.

Recept ‘Cake met fruitcompote en likeurslagroom’

Aantal: 4-6 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 1 cake taartbodem (100 gram)
  • 175 gram fruitcompote appel kers cranberry (1/2 pot)
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 zakje klopfix
  • 25 ml koffie creme likeur
  • 6 chocolade hulstblaadjes
Benodigdheden:
  • Slagroomklopper / mixer
Bereidingswijze:
  1. Verdeel de fruitcompote over de cake taartbodem.
  2. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix.
  3. Roer er voorzichtig de koffielikeur doorheen.
  4. Verdeel de likeurslagroom over de fruitcompote op de cake taartbodem.
  5. Leg de chocolade hulstblaadjes er als garnering op.

Tip: Maak het taartje niet van te voren, in het fruitcompote zit namelijk veel vocht waardoor de bodem van de cake taartbodem snel zompig wordt. De slagroom kan je al wel van te voren maken, bewaar deze afgedekt in de koelkast. In slechts 5 minuten heb je alles met elkaar gecombineerd waarna je de cake met fruitcompote en likeurslagroom kan serveren.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Tulband cake met rum rozijnen

Deze tulband cake met rum rozijnen is heerlijk bij de koffie of thee, maar je kunt het ook als nagerecht met een bolletje ijs serveren.

Limoncello tiramisu in glaasjes

Limoncello tiramisu in glaasjes is een fantastisch lekker toetje! Niet moeilijk om te maken en in slechts 15 minuten klaar.

Kwarktaart met sinaasappel speculaas en Licor 43

Een heerlijke frisse kwarktaart met sinaasappel, speculaas en Licor 43! Super lekker in de herfst en winter als traktatie bij de koffie of thee!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.