Spaghetti taart

Spaghetti taart

Spaghetti taart

Wist je al dat het vandaag spaghetti dag is!? Normaal doe ik qua recepten niet mee met dit soort speciale dagen, maar voor spaghetti maak ik graag een uitzondering. Ben gek op pasta, haha. Op Kokkerellen met Suus staan 4 andere spaghetti recepten en nog veel meer pasta gerechten. Deze keer heb ik een spaghetti taart gemaakt. Hiervoor heb ik spaghetti van La Molisana en pastasaus van Food Fellows gebruikt. Beide zaten in de foodybox Herfst van Kroon op het werk. In slechts 20 minuten staat deze heerlijke taart in de oven. Deze spaghetti taart is genoeg voor 4 personen als avondeten of voor 8 personen met een salade erbij.

Aantal: 4 – 8 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 400 gram spaghetti
  • 1 rode ui
  • 4 knoflooktenen
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 500 gram pastasaus / tomatensaus
  • 1 courgette
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
Benodigdheden:
  • Pan
  • Wok / grote koekenpan
  • Oven
  • Springvorm
  • Bakpapier
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Zet de pan gevuld met water op hoog vuur, voeg zout toe en breng aan de kook. Zodra het water kookt doe je de spaghetti in de pan. Kook de spaghetti net niet al dente, het gaart nog verder in de oven.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in wat olijfolie fruitig. Doe het gehakt erbij en bak het gehakt mee.
  4. Was de paprika, prei en courgette en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan met ui, knoflook en gehakt.
  5. Voeg de pastasaus toe en laat het geheel 10 minuten rustig pruttelen. Breng op smaak met de kruiden oregano, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, wat zout en peper.
  6. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus met groenten en gehakt.
  7. Klop de eieren los met de geraspte kaas. Meng goed met de spaghetti, groenten en gehakt.
  8. Beleg de springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat olijfolie.
  9. Doe de spaghetti in de springvorm. Snijd de mozzarella in plakken en leg op de spaghetti.
  10. Bak de spaghetti taart 20 minuten in de oven totdat alles een stevig geheel is.
Pasta | spaghetti met kippenlevertjes
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze lekkere spaghetti met kippenlevertjes en kastanjechampignons eet ik graag! Een heerlijke pasta in de herfst of winter.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.