Arretjescake met kruidnoten

Arretjescake met kruidnoten

Arretjescake met kruidnoten

Al sinds vorige week maandag zijn de sintkriebels al duidelijk merkbaar in mijn groep 2/3. Elke dag kijken we tijdens het eten en drinken het Sinterklaasjournaal en volgen we in de klas natuurlijk het verhaal. Op Kokkerellen met Suus staan al een aantal lekkere zoete en hartige lekkernijen voor Sinterklaas, zoals een rocky road en banketletter met gehakt. Dit jaar heb ik een arretjescake met kruidnoten gemaakt. Normaal gesproken wordt arretjescake gemaakt met biscuit, maar deze heb ik vervangen door kruidnoten. Arretjescake maak je in een cakeblik en laat je een aantal uren opstijven in de koelkast. Snijd dunne plakken van de machtige arretjescake met kruidnoten en deel vooral ook uit! Mijn neefje vond het waanzinnig lekker. Heb jij al wel eens arretjescake gemaakt?

Recept ‘Arretjescake met kruidnoten’

Aantal: 12 plakken

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 4 uur in de koelkast

Ingrediënten:
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 300 gram kruidnoten
Benodigdheden:
  • Steelpan
  • Mengschaal
  • Mixer
  • Spatel
  • Cakeblik
  • Vershoudfolie
Bereidingswijze:
  1. Smelt de roomboter op laag vuur in de steelpan.
  2. Doe de eieren in de mengkom en mis met de suiker luchtig.
  3. Voeg de cacaopoeder en het snufje zout toe en schep rustig om met een spatel totdat alles goed is gemengd.
  4. 100 gram van de kruidnoten kan je verkruimelen met bijvoorbeeld een hakmolentje of met een deegroller. Dit hoeft niet, je kunt ook alle kruidnoten in z’n geheel toevoegen. Roer de kruidnoten door het mengsel.
  5. Bekleed het cakeblik met vershoudfolie. Doe het mengsel erin en druk ondertussen goed aan.
  6. Vouw het vershoudfolie over de arretjescake met kruidnoten en zet in de koelkast. Laat het minimaal 4 uur opstijven.
  7. Snijd de arretjescake met kruidnoten in dunne plakken met een warm en scherp mes.

Let op! In dit recept zijn rauwe eieren verwerkt!

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Zoete hapjes | Sinterklaas rocky road

Met de overgebleven kruidnoten, chocoladeletters en snoepgoed kan je deze ‘Sinterklaas rocky road‘ maken! Pas op, hier blijf je van eten…

Hartige banketletter met gehakt

Naast alle zoetigheid is deze hartige banketletter met gehakt een heerlijk hapje bij de borrel op pakjesavond. Of als hoofdgerecht met salade of soep erbij.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.