Pasta | spaghetti met gehaktballetjes

Dit recept vind ik één van de lekkerste spaghetti recepten. Dat komt vooral door de herinnering aan de smaak van dit recept. Vroeger maakten wij dit thuis regelmatig. Heerlijk! Nu maak ik het soms nog, het is het enige recept waarbij ik gebruik maak van een kant en klaar zakje. Wist je trouwens al dat het eind van de week spaghettidag is? Een goede reden om dit recept te gaan maken!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren spaghetti (100 gram per persoon)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 zakje Knorr nasi kruiden
  • 1 pakje 350 gram tomato frito
  • 75 ml warm water
  • gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Benodigdheden:

  • Pan
  • Koekenpan
  • Steelpannetje
  • Schaal

Bereidingswijze:

  1. Doe de nasikruiden in de schaal en doe de 75 ml warm water erbij. Roer goed door en laat even staan.
  2. Zet een pan met water op het vuur en voeg er ruim zout aan toe. Wanneer het water kookt doe je de spaghetti erbij. Kook de spaghetti al dente. Tip: leg een houten pollepel op de pan om overkoken te voorkomen.
  3. Zet de koekenpan op laag vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
  4. Meng het gehakt met de nasikruiden en maak kleine gehaktballetjes van ongeveer 20 gram. Bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  5. Warm de tomato frito op in het steelpannetje. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
  6. Verdeel de spaghetti op de borden. Schep de tomato frito en de gehaktballetjes er bovenop.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.