
Dit recept vind ik één van de lekkerste spaghetti recepten; spaghetti met gehaktballetjes. Dat komt vooral door de herinnering aan de smaak van dit recept. Vroeger maakten wij dit thuis regelmatig. Heerlijk! Nu maak ik het soms nog, het is het enige recept waarbij ik gebruik maak van een kant en klaar zakje. Wist je trouwens al dat het eind van de week spaghettidag is? Een goede reden om dit recept te gaan maken!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram volkoren spaghetti (100 gram per persoon)
- 300 gram rundergehakt
- 1 zakje Knorr nasi kruiden
- 1 pakje 350 gram tomato frito
- 75 ml warm water
- gedroogde oregano
- zout
- peper
- olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
- Koekenpan
- Steelpannetje
- Schaal
Bereidingswijze:
- Doe de nasikruiden in de schaal en doe de 75 ml warm water erbij. Roer goed door en laat even staan.
- Zet een pan met water op het vuur en voeg er ruim zout aan toe. Wanneer het water kookt doe je de spaghetti erbij. Kook de spaghetti al dente. Tip: leg een houten pollepel op de pan om overkoken te voorkomen.
- Zet de koekenpan op laag vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
- Meng het gehakt met de nasikruiden en maak kleine gehaktballetjes van ongeveer 20 gram. Bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- Warm de tomato frito op in het steelpannetje. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
- Serveer de spaghetti met de tomato frito en gehaktballetjes er bovenop.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze lekkere spaghetti met kippenlevertjes en kastanjechampignons eet ik graag! Een heerlijke pasta in de herfst of winter.