Kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote

Kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote

Kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote

Afgelopen zomer op vakantie in Tirol in Oostenrijk konden wij het op elke menukaart wel vinden: kaiserschmarrn. Het heeft wel wat weg van een pannenkoek, maar dan dikker, luchtiger en in grove stukken. Ik vond het traditionele recept in een boekje en dat heb ik meegenomen naar huis. Het recept is gemakkelijk en in slechts 15 minuten te maken. In de voorraadkast had ik nog een potje appelcompote van Servero staan welke ik had gekregen in een foodybox van Kroon op het werk. Appelcompote past perfect bij de kaiserschmarrn met rozijnen. Enne, een scheutje rum zou ik zeker toevoegen aan het beslag! 😉 Heb jij al wel eens kaiserschmarrn gegeten?

Recept ‘Kaiserschmarrn met rozijnen en appelcompote’

Aantal: 1-2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
  • 60 gram tarwebloem
  • 125 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels rum
  • 40 gram rozijnen
  • Snuf zout
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram basterdsuiker
  • Poedersuiker
  • Appelcompote
Benodigdheden:
  • Mengkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • 2 spatels
Bereidingswijze:
  1. Doe de bloem, melk en snufje zout in een mengkom en roer kort door elkaar met een garde.
  2. Voeg daarna de vanillesuiker en 1 voor 1 de eieren toe, tussendoor goed roeren.
  3. Als laatste de rozijnen en rum door het beslag roeren.
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur en laat de pan heet worden. Draai daarna het vuur naar middelhoog.
  5. Smelt de boter en schenk het beslag in de pan. Doe direct een deksel op de koekenpan voor 2 tot 3 minuten.
  6. Kijk na 2-3 minuten of het gerezen en de onderkant gebakken is. Draai de kaiserschmarrn om en doe weer voor 2-3 minuten de deksel op de pan.
  7. Met behulp van 2 spatels scheur je de kaiserschmarrn in grove stukken.
  8. Strooi de basterdsuiker erover en laat kort karameliseren.
  9. Serveer de kaiserschmarrn met poedersuiker en de appelcompote.
Spätzle met spek, champignons en kaas
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Nog een super lekker Oostenrijks recept: Spätzle met spek, champignons en kaas is een heerlijk recept en in slechts 15 minuten klaar! Spätzle zijn deegsliertjes van eieren en lijkt op pasta.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.