Wafels met banaan en havermout

Wafels met banaan en havermout

Wafels met banaan en havermout

Wat doe je met rijpe bananen op de fruitschaal? Veel mensen zullen er waarschijnlijk een bananenbrood van bakken of bananenpannenkoekjes. Wist je dat je er ook super lekkere wafels met banaan en havermout mee kunt maken? Inmiddels heb ik dit recept al vaker gemaakt als ontbijt met wat kwark, honing en fruit erop. Deze wafels met banaan en havermout zijn makkelijk en snel om te maken en genoeg voor 2 personen. Succes gegarandeerd!

Recept ‘Wafels met banaan en havermout’

Aantal: 5 wafels

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 100 gram havermout
  • 2 (rijpe) bananen
  • 2 eieren
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje zout
  • Olijfolie
Benodigdheden:
  • Wafelijzer
  • Hakmolentje
  • Schaal
  • Garde
  • Kwastje
  • Bakrooster
Bereidingswijze:
  1. Zet het wafelijzer aan en laat opwarmen.
  2. Doe de havermout in het hakmolentje en maak er havermeel van.
  3. Prak in een schaal de bananen of doe ze in het hakmolentje erbij.
  4. Voeg ook de eieren, bakpoeder, kaneel, honing en zout toe.
  5. Meng tot een zo glad mogelijk beslag.
  6. Vet het wafelijzer met een kwastje in met wat olijfolie.
  7. Schep 3-4 eetlepels met beslag in het midden van het wafelijzer en verdeel een klein beetje.
  8. Bak de wafels in ongeveer 3 minuten gaar. Laat wat afkoelen op een bakrooster totdat alle wafels zijn gebakken.
  9. Verdeel de wafels met banaan en havermout over 2 borden, schep er wat kwark of yoghurt op met wat fruit en honing naar smaak.
Zelf zoete wafels maken
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een makkelijk en lekker basisrecept om zelf zoete wafels te maken. Met een hartvormig wafelijzer kan je met dit recept 5 wafels bakken.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.