Zelf zoete wafels maken

Zelf zoete wafels maken

Zelf zoete wafels maken

Afgelopen zomer waren we op vakantie in Oostenrijk. Bij een appartement kregen we net gemolken en nog warme melk aangeboden. Zulke verse melk had ik nog niet zo vaak gedronken! De volgende dag zat er zelfs een flinke roomlaag op. In het appartement vond ik een hartvormig wafelijzer en ik besloot om zelf zoete wafels te bakken. Het is een makkelijk en lekker basisrecept geworden, dat natuurlijk meteen gefotografeerd moest worden. Zelfs op vakantie bezig met nieuwe recepten en foodfotografie. 😉

Aantal: 5 wafels

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 200 gram bloem
  • 200 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 gram bakpoeder (half zakje / 2 theelepels)
  • 50 gram roomboter
  • Snufje zout
  • Voor het invetten van het wafelijzer: boter, olijfolie of bakspray.
Benodigdheden:
  • Wafelijzer
  • Pan
  • Garde
  • Mengkom
Bereidingswijze:
  1. Zet het wafelijzer aan en smelt de boter in een pan.
  2. Doe alle droge ingrediënten (bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout) in een mengkom. Meng goed met elkaar.
  3. Giet nu de melk, de gesmolten boter en de eieren erbij en klop met een garde tot een glad beslag.
  4. Vet het wafelijzer in met een beetje boter, olijfolie of bakspray.
  5. Schep 3 eetlepels in het midden van het wafelijzer. Bak de zoete wafels met dit basisrecept in 2 tot 3 minuten gaar.

Let op! Ik gebruikte een hartvormig wafelijzer om zelf zoete wafels te maken. Heb je een rechthoekige of andere wafelijzer? Dan schep je minder beslag per keer in het wafelijzer en kan je mogelijk iets meer wafels bakken.

basisrecept pannenkoeken
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Basis recept om pannenkoeken zelf te maken. Tarwebloem, melk, een ei, een snufje zout en roomboter, meer heb je niet nodig.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.